Μηχανική βλάβη Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στην Κέρκυρα - Μηχανική βλάβη Τ/Χ σκάφους στη Σητεία - Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ - ΔΡ - ΑΝ ''ΑΙΑΝΤΑΣ'' Ν.Π. 10502, για αύξηση της θερμοκρασίας του αναστροφέα της αριστερής κύριας μηχανής του πλοίου, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα Ηγουμενίτσας προς τον λιμένα ν. Κέρκυρας, με 41 επιβάτες, 05 Ε.Ι.Χ. οχήματα και 02 Φ/Γ.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Κέρκυρας, και στη συνέχεια μετέβη στο πλοίο κλιμάκιο επιθεωρητών ΤΚΕΠ της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσε δυσλειτουργία συστήματος μειωτήρα - αναστροφέα της αριστερής κύριας μηχανής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΙΑΝΤΑΣ'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σητείας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., για μηχανική βλάβη του Τ/Χ σκάφους ''ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ'' Ν. Κω 159, λόγω βραχυκυκλώματος και προσωρινή παύση λειτουργίας του κινητήρα, στη θαλάσσια περιοχή 08ν.μ. ανατολικά ν. Κρήτης, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το εν λόγω Τ/Χ σκάφος, με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους. Το ''ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ'' κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Σητείας, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Σητείας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Τ/Χ σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 49 και 31 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου τον 31χρονο, ο οποίος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τον μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα - επικαθήμενο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-83χρονης και 90χρονης, από τον λιμένα ''ΒΑΘΕΩΣ'' ν. Ιθάκης στον λιμένα ''ΣΑΜΗΣ'' ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-85χρονου, από τον λιμένα ν. Μήλου στον λιμένα ''ΦΟΙΝΙΚΑ'' ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-43χρονης, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.Ν. 64.

Σχετικές εικόνες