Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Ηράκλειο – Ανεύρεση οστού στη Μήλο – Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στην Αμοργό – Σύλληψη αλλοδαπού στην Σάμο – Διακομιδή ασθενούς – Εντοπισμός νεκρής φώκιας

Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ” Ν.Η. 31, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα του Πειραιά στον λιμένα του Ηρακλείου, με 265 επιβάτες, 56 Ι.Χ., 116 Φ/Γ, 02 Δ/Κ και 03 Λ/Φ ότι παρουσίασε βλάβη σε μία από τις κύριες μηχανές.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Ηρακλείου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.


*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μήλου, πρωινές ώρες χθες, για τον εντοπισμό πιθανόν ανθρώπινου οστού, στη θαλάσσια περιοχή “ΠΟΛΛΩΝΙΑ” ν. Μήλου.

Άμεσα, το εν λόγω οστό παρελήφθη από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής & Τοξικολογίας Ε.Κ.Π.Α./Μονάδα Δικαστικής Ανθρωπολογίας.


*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αμοργού από τον πλοίαρχο του Φ/Γ πλοίου ''ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ'' Ν. ΠΑΤΡΑΣ 57, ότι κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του απόπλου του από τον προβλήτα του λιμένα Καταπόλων Αμοργού, διαπίστωσε βλάβη στην κύρια μηχανή.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Αμοργού, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.


*****

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, ένας 37χρονος αλλοδαπός, στον λιμένα “ΜΑΛΑΓΑΡΙΟΥ” ν. Σάμου, για παράβαση του νόμου 4251/2014.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Σάμου κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, ο 37χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα και ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-85χρονης, από τον λιμένα Καμαριώτισσας ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

-78χρονης, από τον λιμένα Καλάμου ν. Λευκάδας στον λιμένα Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ” Ν.Λ. 313

-33χρονου, από τον λιμένα Νάξου στον λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.


*****
Μία φώκια εντοπίστηκε νεκρή, βραδινές ώρες της 09-06-2021, στην παραλία Πέτρας Λέσβου επί της ακτής. Από από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.