Μηχανική βλάβη Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στο Ηράκλειο - Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Φ/Γ πλοίο στη Χίο - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Σύλληψη ημεδαπού στο Μεσολόγγι

ΛΙΜΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.jpg
Share:    

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Μήλου - Σίφνου - Σερίφου - Κύθνου - Κέας - Ύδρας - Λαυρίου - Πόρου - Αίγινας - Σαρωνικού και Πειραιά από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ., για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του Ε/Γ - Ο/Γ ''ΚΡΗΤΗ ΙΙ'' Ν. Χανίων 25, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα Ηρακλείου με προορισμό τον λιμένα Πειραιά.

Το ''ΚΡΗΤΗ ΙΙ'' κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Πειραιά, πρωινές ώρες σήμερα, όπου αποβίβασε με ασφάλεια 357 επιβάτες, 69 Ι.Χ.Ε., 111 Φ/Γ και 13 δίκυκλα οχήματα.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χίου, για ύπαρξη έντονου καπνού στην καπνοδόχο του Φ/Γ πλοίου ''ΜΟΝΑ'' σημαίας Μάλτας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 1,75 ν.μ. δυτικά ν. Χίου, με έντεκα (11) μέλη πληρώματος.

Στο σημείο μετέβησαν δυο περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ε/Γ - Ο/Γ ''ΨΑΡΑ ΓΚΛΟΡΥ'' Ν.Π. 12085, το οποίο εντόπισε το ''ΜΟΝΑ'' χωρίς την ύπαρξη καπνού, ενώ κατά δήλωση του Πλοιάρχου είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά σε χώρο του μηχανοστασίου, η οποία είχε ήδη κατασβεστεί και ως εκ τούτου δεν επιθυμούσε συνδρομή, ενώ το πλήρωμα ήταν καλά στην υγεία του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Φ/Γ πλοίου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 32 και 28 ετών, προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα.

*****

Στη σύλληψη ενός 62χρονου ημεδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην περιοχή ''ΤΟΥΡΛΙΔΑ'' Μεσολογγίου, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, για παράβαση των άρθρων 167 και 361 του Π.Κ.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου.

Σχετικές εικόνες