Μηχανική βλάβη Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Ζάκυνθο - Ελαφρύς τραυματισμός ανήλικου αλλοδαπού στη Ζάκυνθο - Διακομιδές ασθενών

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ.jpg
Share:    

Ενημερώθηκαν πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Πειραιά, Σαρωνικού και Αίγινας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής ότι το Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο ''ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΛΑΣ'' Ν. Ηρακλείου 43, παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 4,5 ν.μ. δυτικά ν. Πατρόκλου στο Σαρωνικό Κόλπο.

Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Πειραιά με προορισμό τους λιμένες ν. Σύρου - ν. Μυκόνου - ν. Πάρου - ν. Νάξου - ν. Θήρας - ν. Ηρακλείου, με 642 επιβάτες, 19 Ε.Ι.Χ οχήματα, 10 δίκυκλα και 31 μέλη πληρώματος.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΛΑΣ'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης - αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της παραλιακής οδού Κ. Λομβάρδου ν. Ζακύνθου, όταν δίκυκλο όχημα με έναν 21χρονο οδηγό συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. όχημα με έναν 43χρονο αλλοδαπό οδηγό.

Αποτέλεσμα του ανωτέρω περιστατικού ήταν ο τραυματισμός του 21χρονου, ο οποίος δεν επιθυμούσε τη μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, για τον ελαφρύ τραυματισμό ανήλικου αλλοδαπού από αδέσποτα σκυλιά, εντός της θάλασσας, στην περιοχή ''ΓΑΪΔΑΡΟΣ'' ν. Ζακύνθου.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών, από όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-15χρονου, από τον λιμένα ''ΑΓΝΩΝΤΑ'' ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π - Θ/Τ ''ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ'' Ν.Σ. 166,

-67χρονης, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-82χρονης, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα ''ΠΑΡΘΕΝΙ'' ν. Λέρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΔΕΛΦΙΝΙ'' Ν.Λ. 56.

Σχετικές εικόνες