Μηχανική βλάβη ΙΦ-ΚΑΤ σκάφους στο Κατάκολο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στην Καβάλα - Εντοπισμός νεκρού δελφινιού στην Αμαλιάπολη - Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κατακόλου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για μηχανική βλάβη του Ι/Φ-ΚΑΤ σκάφους "SWISS CAPRICORN'' σημαίας Ελβετίας, με τέσσερις αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 08 ν.μ. νότια Κατακόλου.

Στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντοπίστηκε το "SWISS CAPRICORN'' με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια το εν λόγω σκάφος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το Ρ/Κ "ΛΥΜΠΟΥΣΑΚΗΣ ΧΙΟΣ" Ν.Π.12644 στον λιμένα Κατακόλου.

Από το Λιμεναρχείο Κατακόλου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του "SWISS CAPRICORN'' μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-56χρονου, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-46χρονης, από τον λιμένα ν. Πάτμου στο λιμένα ν. Λέρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-28χρονης και 45χρονης, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ” Ν.Ν. 62.
*****

Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες χθες, στην παραλία “ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ” Καβάλας.

Από από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
*****

Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό, μεσημβρινές ώρες χθες, σε βραχώδη ακτή της περιοχής “ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ” Νομού Μαγνησίας.

Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Αμαλιάπολης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.

Σχετικές εικόνες