Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στη Λευκάδα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ-Ι/Φ σκάφους στη Νάξο – Σύλληψη αλλοδαπού για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας στην Κεραμωτή

ΚΤΙΡΙΟ ΥΝΑΝΠ
Share:    

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Λευκάδας και του Νυδρίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους, σημαίας Πολωνίας, σε δυσχερή θέση, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Καλόπουλου Μεγανησίου. Στο σκάφος επέβαιναν τρεις αλλοδαποί (υπήκοοι Ηνωμένου Βασιλείου). Αμέσως στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.) και το ιδιωτικό σκάφος «ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ» Ν.Λ. 344. Το Ι/Φ κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Περιγιαλίου, με τη συνδρομή του «ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ» και συνοδεία του Π.Λ.Σ.. Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ, μέχρι την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Νάξου για την ύπαρξη ενός επιβατηγού-τουριστικού-ιστιοφόρου (Ε/Γ-Τ/Ρ-Ι/Φ) σκάφους, ελληνικής σημαίας, σε δυσχερή θέση, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή του αγκυροβολίου της Νάξου. Στο σκάφος επέβαιναν έξι αλλοδαποί (υπήκοοι Τσεχίας) και δύο μέλη πληρώματος. Αμέσως στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.) και το αλιευτικό σκάφος «ΓΙΩΡΓΟΣ-ΜΑΡΙΑ» Ν.Ν. 170. Με τη συνδρομή του «ΓΙΩΡΓΟΣ-ΜΑΡΙΑ», το Ε/Γ-Τ/Ρ-Ι/Φ κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Νάξου, με τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους. Από το Λιμεναρχείο Νάξου απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, συνελήφθη ένας 32χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Αλβανίας) για παράβαση του άρθρου 337 του Π.Κ. (Προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας) από στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Κεραμωτής. Συγκεκριμένα, ο 32χρονος προέβη σε άσεμνες πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα κατά μιας 17χρονης, εντός ενός επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου. Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κεραμωτής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.

Σχετικές εικόνες