Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Μήλο – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Ανεύρεση όπλου στον Ωρωπό – Διακομιδές ασθενών

Share:    

Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Μήλο – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Ανεύρεση όπλου στον Ωρωπό – Διακομιδές ασθενών

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Μήλου από τον κυβερνήτη- πλοιοκτήτη του Ι/Φ - καταμαράν σκάφους “TALON” σημαίας Βρετανικών Παρθένων Νήσων, με τρεις (03) επιβαίνοντες, ότι το εν λόγω σκάφος υπέστη μηχανική βλάβη σε μία εκ των δύο (02) μηχανών στη θαλάσσια περιοχή δύο (02) ν.μ. ανατολικά του Όρμου Προβατά ν. Μήλου.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και τέθηκε σε ετοιμότητα ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς τυχόν παροχή συνδρομής, ενώ ενημερώθηκε ιδιωτική εταιρεία ρυμουλκών.

Στη συνέχεια το “TALON” έπλευσε αυτοδύναμα προς το αγκυροβόλιο όρμου Βουδίων, όπου αγκυροβόλησε ασφαλώς και θα διανυκτερεύσει, ενώ κατά δήλωση κυβερνήτη θα πλεύσει αύριο με ιδία μέσα ή θα αιτηθεί ρυμούλκησης, προκειμένου καταπλεύσει σε λιμένα Αδάμαντα για να απαγορευθεί ο απόπλους του μέχρι αποκατάστασης βλάβης/ζημιάς και προσκομίσεως αναγκαίου πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από διπλωματούχο ναυπηγό.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση κατά δήλωση κυβερνήτη.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 29 και 20 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Φ/Γ όχημα (τράκτορας/ επικαθήμενο - μουσαμάς) από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος ως οδηγός του ανωτέρω Φ/Γ οχήματος, μετέφερε τον 20χρονο αλλοδαπό, πρόχειρα κρυμμένο και άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων εντός του χώρου του φορτίου του οχήματος, το οποίο αποτελούνταν από χαρτοκιβώτια με είδη υπόδησης, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Φ/Γ όχημα με τις άδειες κυκλοφορίας και τα κλειδιά αυτού καθώς και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ωρωπού για ανεύρεση πιστολιού από ιδιώτη, στη θαλάσσια περιοχή “ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ” Χαλκουτσίου Ωρωπού Αττικής.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής , παρουσία και στελεχών ΕΛ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Αυλώνα και Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού και παρέλαβαν το πιστόλι, το οποίο κατά δήλωση του εντόπισε ο ανωτέρω ιδιώτης σε απόσταση δέκα (10) με δεκαπέντε (15) μέτρων από την ακτή και σε βάθος δεκαπέντε (15) με είκοσι (20) εκατοστών, άνευ γεμιστήρα και φυσιγγίων.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, το εν λόγω πιστόλι πρόκειται να αποσταλεί στην αρμόδια Υπηρεσία για περαιτέρω εξέταση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

44χρονης, από το λιμένα ν. Νάξου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.Ν. 64 και

48χρονου, από λιμένα Παροικιάς ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.