Παροχή συνδρομής σε ερασιτεχνικό σκάφος στη Χαλκίδα - Διακομιδή ασθενούς και τοκετός σε περιπολικό σκάφος κατά τη διακομιδή επιτόκου από το λιμένα της Λιναριάς Σκύρου στο λιμένα της Κύμης - Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Στο πλαίσιο περιπολίας περιπολικού σκάφους Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, τα στελέχη του εντόπισαν πρωινές ώρες χθες ακυβέρνητο ερασιτεχνικό σκάφος με όνομα ''ΚΩΣΤΑΣ'' Σ.Χ. 259 με επιβαίνοντα έναν 50χρονο ημεδαπό, στη θαλάσσια περιοχή του Ζέφυρου Ν.Αρτάκης βόρειου Ευβοϊκού κόλπου, λόγω δυσλειτουργίας της εξωλέμβιας μηχανής. Μετά από ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν, επιτεύχθηκε προσωρινή εκκίνηση της μηχανής και το εν λόγω σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Αρτάκης με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους και με τον επιβαίνοντά του καλά στη υγεία του. Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύθηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης του και την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας.

*****

Βραδινές ώρες χθες, απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από το λιμένα Λιναριάς ν.Σκύρου για το λιμένα της Κύμης, πραγματοποιώντας διακομιδή 35χρονης επιτόκου, με παρουσία ιατρού. Λίγα λεπτά μετά τον απόπλου του σκάφους, έλαβε χώρα πρόωρος τοκετός και γέννηση νεογνού και το σκάφος επέστρεψε στο λιμένα Λιναριάς ν.Σκύρου προς παροχή ιατρικής περίθαλψης στο νεογέννητο βρέφος καθώς και στην 35χρονη γυναίκα, ενώ λίγη ώρα αργότερα το σκάφος επανέπλευσε προς το λιμένα Κύμης με το βρέφος και τη μητέρα του, χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο για την υγεία τους.

*****

Στη σύλληψη ενός 27χρονου και ενός 17χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο, μετά από υπόδειξη του οδηγού του, οι ανωτέρω κατελήφθησαν να βρίσκονται εντός του επικαθήμενου στο φορτίο αυτού (σπαράγγια συσκευασμένα σε χαρτοκιβώτια επάνω σε παλέτες), με σκοπό την παράνομη έξοδό τους στο εξωτερικό. Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-49χρονου και65χρονης από το λιμένα ν.Θάσου προς στο λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Ρ-Ο/Γ ''ΑΝΑΞ''Ν.Π. 12457,

-63χρονης από το λιμένα ν.Πάτμου στο λιμένα Λακκίου ν.Λέρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-80χρονης από λιμένα ν. Μήλου στο λιμένα ν. Πάρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745.