Παροχή συνδρομής σε σκάφος στη Θήρα – Παροχή συνδρομής σε αλλοδαπό αγνοούμενο στην Ιθάκη – Καταστροφή δίκυκλων οχημάτων μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς στη Μύκονο – Απώλεια άγκυρας Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Βόλο – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι το σκάφος “ΤΡΙΒΙΖΑ”, σημαίας Βρετανικών Παρθένων Νήσων, βρίσκεται σε δυσχερή θέση, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 1,7 ν.μ. νοτιοδυτικά Ακρωτηρίου ν. Θήρας .

Άμεσα για την περιοχή προς παροχή συνδρομής απέπλευσαν το Τ/Χ “ΩΜΕΓΑ 2”, Ν. Σαρωνικού 22 με επιβαίνoντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, το Τ/Χ “ΑΥΡΑ”, Τ.Θ. 457 καθώς και το Ρ/Κ “ΥΔΝΑ” Ν.Π. 2663.

Το “ΤΡΙΒΙΖΑ” κατέπλευσε αυτοδύναμα στην θαλάσσια περιοχή ¨ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ¨ Ακρωτηρίου ν. Θήρας, όπου και αγκυροβόλησε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.


*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για αγνοούμενο αλλοδαπό επιβαίνοντα στη βοηθητική λέμβο του Ε/Π-Τ/Ρ “ΤΣΟΥΚΥΝΤΟΥΝΤΥ” Ν.Π. 12051, ο οποίος είχε μεταβεί για διενέργεια αλιείας στη θαλάσσια περιοχή κόλπου Σαρακήνικου ν. Ιθάκης και έκτοτε αγνοείτο.

Στο σημείο μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιωτικά σκάφη, ενώ η λέμβος εντοπίστηκε, με τον επιβαίνοντα καλά στην υγεία του, και οδηγήθηκε με τη συνδρομή του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Ε/Π-Τ/Ρ και στη συνέχεια κατέπλευσαν με ασφάλεια στον λιμένα Βαθέως Ιθάκης. Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.


*****

Διαπιστώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου, η ύπαρξη τριών δίκυκλων μοτοσυκλετών, οι οποίες είχαν πλήρως καταστραφεί από πυρκαγιά, εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Ορνού ν. Μυκόνου.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων, ενώ από το Λιμεναρχείο Μυκόνου ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για τις δικές τους κατά λόγο αρμοδιότητας ενέργειες.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΤΑΡ” Ν.Π. 12513 για απώλεια της αριστερής άγκυρας, μετά τον απόπλου του από τον οικείο λιμένα και κατά τη διαδικασία άπαρσης των αγκυρών.

Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του, με 172 επιβάτες, ενώ, μετά τον κατάπλου στον λιμένα Σκιάθου, ελέγχθηκε από επιθεωρητή του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων (ΤΚΕΠ) της οικείας Λιμενικής Αρχής η καλή λειτουργία της έτερης άγκυρας και χορηγήθηκε βεβαίωση συνέχισης πλόων από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-20χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Ρ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» N.N. 67,

-90χρονου, από τον λιμένα Παροικιάς ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745,

-63χρονου και 43χρονου από τον λιμένα ν. Ίου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V'' Ν. Ν. 67,

-55χρονου, από τον λιμένα Μυκόνου προς τον λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι¨ Ν.Π. 8745,

-78χρονης από τον λιμένα ν. Τήνου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-75χρονου, από τον λιμένα Αίγινας προς τον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Σχετικές εικόνες