Παροχή συνδρομής σε χειριστή Τ/Χ μοτοποδηλάτου στο Λαύριο - Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος σε δυσχερή θέση στη Ζάκυνθο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό και σύλληψη ημεδαπού στην Κέρκυρα - Διακομιδές ασθενών

ΑΙΙ 611.JPG
Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, από τον ιδιοκτήτη του Ι/Δ σκάφους ''POLARIS'' Τ.Π. 13030, ότι περισυνέλεξε άνδρα που βρισκόταν εντός της θάλασσας, σε απόσταση περίπου 01 ν.μ. έξω από μαρίνα στο Λαύριο, καθώς και για την ύπαρξη ενός 24χρονου αγνοούμενου χειριστή Τ/Χ μοτοποδηλάτου (jet ski), στη θαλάσσια περιοχή του διαύλου Μακρόνησου.

Το εν λόγω σκάφος αποβίβασε στην ξηρά τον ανωτέρω άνδρα, ο οποίος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Κηφισιάς ''ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ''.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), στο σημείο έσπευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) Ι/Δ σκάφη, καθώς απογειώθηκε και ελικόπτερο ΠΝ, προς εντοπισμό του 24χρονου. Ο εν λόγω χειριστής Τ/Χ μοτοποδηλάτου εντοπίστηκε και περισυνελέγη από Ι/Δ σκάφος και στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με ασφάλεια στη ξηρά, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), ότι το Ι/Φ σκάφος ''PEROLA DO MAR'' σημαίας Ιταλίας, βρίσκεται σε δυσχερή θέση, λόγω έλλειψης καυσίμων καθώς και αδυναμίας χρήσης ιστίων λόγω άπνοιας, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 13 ν.μ. νοτιοδυτικά ν. Ζακύνθου.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και το ιδιωτικό σκάφος ''ΠΕΤΡΟΣ'' Σ.Ζ., όπου εντόπισαν το εν λόγω Ι/Φ σκάφος, με τους ανωτέρω επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια, κατέπλευσε αυτοδύναμα και συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα ν. Ζακύνθου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στη ν. Κέρκυρα, όταν Ι.Χ.Ε όχημα με οδηγό έναν 23χρονο, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με έτερο Ε.Ι.Χ. όχημα, με οδηγό έναν 27χρονο και συνοδηγό έναν 26χρονο.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 26χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εξήλθε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 23χρονος οδηγός του Ι.Χ.Ε. οχήματος, ενώ κατόπιν αλκοολομέτρησης που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-70χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,

-68χρονης, από τον λιμένα ''ΒΑΘΕΩΣ'' ν. Ιθάκης στον λιμένα ''ΣΑΜΗΣ'' ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-80χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ'' Ν. Τήνου 25.

Σχετικές εικόνες