Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στη Μύκονο – Εντοπισμός σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στα Ν. Μουδανιά - Ασθένεια επιβάτη Ε/Π -Τ/Ρ σκάφους στη Σίφνο – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, για την προσάραξη σε ύφαλο, στη θαλάσσια περιοχή εντός του κόλπου Ορνού ν. Μυκόνου, Θ/Γ σκάφους .

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι το Θ/Γ σκάφος «ΙΟΝ» σημαίας Μεγάλης Βρετανίας με οχτώ (08) επιβαίνοντες, είχε προσαράξει σε ύφαλο, από την οποία προκλήθηκε ρήγμα και ελεγχόμενη εισροή υδάτων.

Καταδυτικό συνεργείο με ιδιώτες δύτες προέβησαν στην στεγανοποίηση του ρήγματος και την πλήρη απάντληση των υδάτων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΙΟΝ» μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ν. Μουδανιών για την ύπαρξη ατόμου χωρίς τις αισθήσεις του στην παραλία οικισμού Μπάτη δήμου Νέας Προποντίδας.

Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν άνδρα και με τη συνδρομή στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολύγυρου ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του άνδρα , ηλικίας 75 ετών περίπου , ύψους 1,75, εύσωμο.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Ν. Μουδανιών Χαλκιδικής και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Πολύγυρου , όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από τη Λιμενική Αρχή Ν. Μουδανιών που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σίφνου, για την ύπαρξη αλλοδαπής γυναίκας σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο Ε/Π -Τ/Ρ σκάφος «ΜΑΡΙΑΛΙΣ» Ν.Π. 12011, στον όρμο Φυκιάδα ν. Σίφνου.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε το Τ/Χ σκάφος «ΠΟΛΥΑΙΓΟΣ» Τ.Σ. 92, στο οποίο επιβιβάστηκε στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής και αφού παρέλαβε την 56χρονη αλλοδαπή ασθενή την μετέφερε στο αλιευτικό καταφύγιο Πλατύ Γιαλού , όπου στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Π.Π.Ι. Σίφνου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-33χρονου, από το λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι» Ν. Π. 8745 και

-32χρονης και 37χρονης, από το λιμένα ν. Σερίφου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV» Ν. Ν. 64.

Σχετικές εικόνες