Προσάραξη Α/Κ σκάφους στο Λαύριο – Ημιβύθιση φορτηγίδας στη Σαλαμίνα – Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στον Βόλο – Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου για προσάραξη του Α/Κ σκάφους “ΟΥΡΑΝΙΑ Α” Ν.Θ. 1258 στο Ακρωτήρι “ΤΡΥΠΗΤΗ”, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Μακρονήσου.

Στην περιοχή έσπευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και δύο ιδιωτικά σκάφη, τα οποία περισυνέλεξαν τους επτά (07) επιβαίνοντες του ανωτέρω Α/Κ σκάφους και τους μετέφεραν με ασφάλεια, καλά στην υγεία τους, στην παραλία “ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΙ” Κερατέας.

Το “ΟΥΡΑΝΙΑ Α” παρουσίασε κλίση και εισροή υδάτων, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Α/Κ σκάφους, ενώ τέθηκαν σε ετοιμότητα προσωπικό και μέσα απορρύπανσης για προληπτικούς λόγους.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, από ιδιωτικό ναυπηγείο, για ημιβύθιση της φορτηγίδας “ΠΟΝΤΟΣ” Ν.Π.2606 στη θαλάσσια περιοχή έξω από το εν λόγω ναυπηγείο.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου δεν διαπιστώθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ ποντίστηκε πλωτό φράγμα περιμετρικά της εν λόγω φορτηγίδας και τέθηκαν σε ετοιμότητα προσωπικό και μέσα απορρύπανσης, για προληπτικούς λόγους.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας συνελήφθη ένας 61χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της οδού Αργοναυτών εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Βόλου, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-55χρονου, από τον λιμένα ν. Σερίφου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΕΡΙΘΕΛΓΗ I" N.Π. 8745 και

-81χρονου, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ "ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ" N.Σ. 158.