Προσάραξη Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στη Στυλίδα - Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Μυτιλήνη - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Διακομιδές ασθενών-1

Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αγίου Κωνσταντίνου, ότι το Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο ''MΠΙΛΛΟΥΚΙΑ'' Ν.Π. 7018, άνευ πληρώματος και επιβατών, προσάραξε σε αμμώδη ακτή, στην περιοχή ''ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ'' Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, για έλεγχο και παροχή συνδρομής με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν το περιστατικό. Κατά δήλωση του ιδιοκτήτη του, το εν λόγω πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο και παρασύρθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Στη συνέχεια, τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου, προκειμένου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή φύλαξη του πλοίου, καθώς και την άμεση απομάκρυνση του από το σημείο της προσάραξης.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Αγίου Κωνσταντίνου του Λιμεναρχείου Στυλίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΜΠΙΛΛΟΥΚΙΑ'', μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 18χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, πρωινές ώρες σήμερα, επί της οδού Π. Κουντουριώτη, στην πλατεία ''ΣΑΠΦΟΥΣ'', από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών, ηλικίας 68, 21, 29 και 19 ετών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, σε Φ/Γ όχημα που επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 68χρονος αλλοδαπός οδηγός του ανωτέρω οχήματος μετέφερε τους έτερους αλλοδαπούς, κρυμμένους στο χώρο αποσκευών του ενός εκ των δύο Ε.Ι.Χ. οχημάτων που ήταν φορτωμένα στο εν λόγω Φ/Γ όχημα, άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω Φ/Γ όχημα, καθώς και το εν λόγω Ε.Ι.Χ. όχημα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-75χρονου, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ'' Ν.Σ. 158 και

-76χρονου, από τον λιμένα Λουτρό Σφακίων στον λιμένα Χώρας Σφακίων, με το Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΝΕΠΤΟΥΝΕ'' Ν.Χ. 178.