Προσάραξη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στην Ύδρα - Απαγόρευση απόπλου Τ/Χ σκάφους στο Πόρτο Λάγος - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Πόρου και Ύδρας, για προσάραξη του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους ''ΚΑΡΠΟΥΖΙ'' Ν.Π. 10386, στη θαλάσσια περιοχή ν. Τσελεβίνια, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στην ανωτέρω περιοχή μετέβησαν ένα (01) Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τρία (03) Ι/Δ σκάφη.

Το εν λόγω Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., με τους επιβαίνοντες να βρίσκονται επί της βραχονησίδας, καλά στην υγεία τους. Οι εν λόγω αλλοδαποί αρχικά επιβιβάστηκαν σε Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στη συνέχεια σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα ν. Ύδρας, ενώ το ''ΚΑΡΠΟΥΖΙ'' αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε από το ''ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΙΙ'', και με τη συνοδεία ανωτέρω περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα ν. Ύδρας.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ κατόπιν αυτοψίας από δύτη καταδυτικού συνεργείου δε διαπιστώθηκε εισροή υδάτων.

Από το Λιμεναρχείο Ύδρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΚΑΡΠΟΥΖΙ'', μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα, ενώ συνελήφθη ο 53χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης του.

*****

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Αλεξανδρούπολης και Πόρτο Λάγους, για μηχανική βλάβη του Τ/Χ σκάφους ''ΝΙΚΟΛΑΣ'' Τ.Φ. 17, με τρεις (03) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα στο σημείο μετέβη το Α/Κ σκάφος ''ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ'' Ν.Λ. 09, στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν οι ανωτέρω επιβαίνοντες και στη συνέχεια το εν λόγω Τ/Χ σκάφος ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ σκάφος και κατέπλευσαν με ασφάλεια στο λιμένα ''ΦΑΝΑΡΙΟΥ'' Ν. Ροδόπης.

Από το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγους απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΝΙΚΟΛΑΣ'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

*****

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, δύο (02) αλλοδαποί ηλικίας 29 και 35 ετών, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών σε Ε.Ι.Χ. όχημα που επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος οδηγός του οχήματος μετέφερε ως συνοδηγό την 35χρονη και το ανήλικο τέκνο της, ενώ κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό τους ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Ε.Ι.Χ. όχημα, τα εν λόγω ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και μια (01) συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα και χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-66χρονου, από τον λιμένα ν. Ερεικούσσας στον λιμένα ''ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ'' Αυλιωτών ν. Κέρκυρας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-50χρονου, από τον λιμένα ''ΑΓΝΩΝΤΑ'' ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Θ/Τ ''ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ'' Ν.Σ. 166 και

-28χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν.53.