Προσάραξη Ε/Π - Τ/Ρ σκάφους στο Πόρτο Λάγος - Αποβίβαση μέλους πληρώματος από Κ/Ζ πλοίο στη Θήρα - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πόρτο Λάγους, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), για προσάραξη σε βραχώδη βυθό, του Ε/Π - Τ/Ρ σκάφους ''ΑΡΚΟΜΠΑΛΕΝΟ'' Ν.Π. 8201, με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΡΩΓΗΣ'' Ν. Ροδόπης.

Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., το Α/Κ σκάφος ''ΚΟΜΝΗΝΟΣ'' Σ.Λ. 281, το Τ/Χ σκάφος ''ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ'' Τ.Λ. 202, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Το εν λόγω Ε/Π - Τ/Ρ αποκολλήθηκε με τη συνδρομή των ανωτέρω Α/Κ και Τ/Χ σκαφών και στη συνέχεια κατέπλευσε ασφαλώς με ιδία μέσα και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ, στον λιμένα Λάγους.

Από το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγους που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΡΚΟΜΠΑΛΕΝΟ'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, ότι 28χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου ''MARINA'' σημαίας Marshall Islands, το οποίο είχε καταπλεύσει στο αγκυροβόλιο του όρμου Φηρών ν. Θήρας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο 28χρονος μετεπιβιβάστηκε στο Ε/Γ - Τ/Ρ (Λάντζα) ''ΝΕΦΕΛΗ'' Ν.Θ. 43 και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον λιμένα "ΑΘΗΝΙΟΣ" ν. Θήρας. Στη συνέχεια, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα σε ιδιωτική κλινική, ενώ το εν λόγω Κ/Ζ πλοίο, απέπλευσε προς συνέχιση του δρομολογίου του.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-54χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V'' Ν.N. 67 και

-48χρονου, από τον λιμένα ''ΚΑΛΑΜΟΥ'' ν. Λευκάδας στον λιμένα ''ΜΥΤΙΚΑ'' Ν. Αιτωλοακαρνανίας, με το Θ/Τ ''ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ'' Ν.Λ. 313.

Σχετικές εικόνες