Προσάραξη Ε/Ρ σκάφους στην Τήνο - Προσάραξη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στη Θήρα – Θάνατος αλλοδαπού στη Ρόδο – Θάνατος ημεδαπού στη Μήλο - Ακυβερνησία Α/Κ σκάφους στον Βόλο - Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στην Καβάλα

Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Τήνου, για την προσάραξη του σκάφους “ΕΞΤΡΙΜ” Τ. Σαρωνικού 3478, με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή του ανατολικού λιμενοβραχίονα εξωτερικού λιμένα Τήνου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε το “ΕΞΤΡΙΜ” και τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους, ενώ το ρυμούλκησε ασφαλώς εντός λιμένα ν. Τήνου. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Τήνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους. Στην συνέχεια μετά από τον έλεγχο με την μέθοδο του εκπνεόμενου αέρα των στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής στον Κυβερνήτη του “ΕΞΤΡΙΜ” διαπιστώθηκε ποσότητα αλκοόλ, ενώ του αφαιρέθηκε η άδεια χειριστή ταχύπλοου σκάφους και του επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θήρας για προσάραξη σε αβαθή του Ε/Π-Τ/Ρ “ΦΑΕΘΩΝ” Ν.Π. 6930, με τέσσερις επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή “ΕΞΩΜΥΤΗ ΒΛΥΧΑΔΑ” ν. Θήρας.

Το εν λόγω σκάφος αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του Α/Κ “ ΑΡΧΩΝ ΜΙΧΑΗΛ” Λ.Θ. 1391 και ρυμουλκήθηκε εντός του αλιευτικού καταφυγίου “ΒΛΥΧΑΔΑ”, από όπου ανελκύστηκε και μεταφέρθηκε σε καρνάγιο.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΦΑΕΘΩΝ” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε , μεσημβρινές ώρες σήμερα, 49χρονος αλλοδαπός, στη θαλάσσια περιοχή Φαληρακίου Ρόδου.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε , μεσημβρινές ώρες σήμερα, 36χρονος αλλοδαπός, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΦΥΡΙΠΛΑΚΑ» νότια ν. Μήλου.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μήλου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Μήλου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Βόλου για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω βλάβης του Α/Κ “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ” Ν. Στυλίδας, με έναν επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή Αγκιστρίου Μαγνησίας, εντός Παγασητικού κόλπου.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ VII” Ν.Π. 10892. Το “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ” κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Βόλου ρυμουλκούμενο και με τη συνοδεία του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Α/Κ μέχρι την επιθεώρησή του και την αποκατάσταση της βλάβης.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Μυκόνου στο λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 49χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα, του είδους καρέττα -καρέττα εντοπίστηκε νεκρή, πρωινές ώρες σήμερα, στην παραλία Βρασίδα Καβάλας.

Από από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.