Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη ν. Κέα – Αποβίβαση ασθενούς επιβάτη κρουαζιερόπλοιου στον Πειραιά – Θανάσιμος τραυματισμός αλλοδαπού ναυτικού στη Σύρο - Διακομιδές ασθενών

ΑΙΙ 611
Share:    

Ενημερώθηκαν, οι Λιμενικές Αρχές Κέας και Λαυρίου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους ''SEACRET'' Ν.Π. 12727, με έντεκα (11) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ» ν. Κέας.

Στην περιοχή έσπευσε το Τ/Χ σκάφος «ΜΙΝΙΜΙΚΑΚΙ» Τ.Λ. 850 στο οποίο επέβαινε στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Κέας ενώ το ανωτέρω ιστιοφόρο αποκολλήθηκε με ίδια μέσα .

Στην περιοχή έσπευσε και το Τ/Χ σκάφος «ΣΕ ΣΟΣ Ι» Τ.Λ. 325, το οποίο συνόδευσε με ασφάλεια το Ι/Φ σκάφος στον λιμένα Κέας.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SEACRET'', μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 53χρονος αλλοδαπός επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου ''MEIN SCHIFF 6'' σημαίας Μάλτας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 2 ν.μ. έξω από λιμένα Πειραιά, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης .

Άμεσα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβη στο σημείο, παρέλαβε τον ασθενή και τον μετέφερε στην μαρίνα Ζέας Πειραιά, όπου ακολούθως, ο ασθενής παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και διεκομίσθη σε Ιδιωτικό Νοσοκομείο, για ιατρική περίθαλψη.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου, για σοβαρό τραυματισμό 37χρονου αλλοδαπού μέλους πληρώματος (καθαριστής μηχανής) Φ/Γ πλοίου σημαίας Cayman Islands, το οποίο είναι παραβεβλημένο – ελλιμενισμένο σε εγκαταστάσεις ναυπηγοεπισκευαστικής επιχείρησης στη Σύρο.

Ο άνδρας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, όπου κατέληξε κατά την διάρκεια χειρουργικής επέμβασης. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύρου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών χθες και σήμερα, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-68χρονου, από τον λιμένα Δάφνης Αγίου Όρους προς τον λιμένα Ουρανούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-70χρονου, από τον λιμένα ν. Σκιάθου προς τον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π. 10001,

-70χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745,

-60χρονης, από τον όρμο “Πεύκο” ν. Σκύρου προς τον λιμένα Κύμης, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΚΥΜΟΘΟΗ” Ν.Ρ. 73,

-85χρονης, από τον λιμένα Ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες