Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Ρόδο - Προσάραξη Ε/Π - Τ/Ρ σκάφους στη Θήρα - Τραυματισμός αλλοδαπού στην Πρέβεζα - Διακομιδές ασθενών

DSC_0097
Share:    

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου, βραδινές ώρες χθες, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους ''REBECCA KASAL'' σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ''ΖΕΦΥΡΟΣ'' ν. Ρόδου.

Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το καταδυτικό σκάφος ''ΚΑΛΥΨΩ'' Λ.Ρ. 4825, με τη συνδρομή του οποίου το εν λόγω Ι/Φ σκάφος αποκολλήθηκε από τη βραχώδη περιοχή. Στη συνέχεια κατέπλευσε ασφαλώς με ιδία μέσα και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ, στη νέα μαρίνα ν. Ρόδου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''REBECCA KASAL'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θήρας από τον κυβερνήτη του Ε/Γ - Δ/Ρ σκάφους ''ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ'' Ν.Θ. 55, για προσάραξη σε βραχώδη ακτή, του Ε/Π - Τ/Ρ σκάφους ''OFF THE HOOK'' Ν.Π. 8749, χωρίς να φέρει επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ''ΠΕΡΟΥΛΙΟΣ'' νησίδας Νέας Καμένης.

Στην περιοχή έσπευσαν το Ε/Γ - Λάντζα ''ΜΕΛΙΝΑ'' Ν.Θ. 25 με στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, το Τ/Χ σκάφος ''ΓΕΩΡΓΙΑ'' Τ.Θ. 310 με επιβαίνοντα τον ιδιοκτήτη του εν θέματι σκάφους, καθώς και ένας ιδιώτης δύτης.

Το Ε/Π - Τ/Ρ σκάφος αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του ''ΜΕΛΙΝΑ'' και του ιδιώτη δύτη, και στη συνέχεια κατέπλευσε ασφαλώς, με ιδία μέσα, στον όρνο ''ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ'' στην ανωτέρω νησίδα.

Κατόπιν επιθεωρήσεως από τον δύτη διαπιστώθηκε η ύπαρξη ρωγμής κοντά στην ίσαλο γραμμή περίπου δεκαπέντε εκατοστά (15εκ.), από την οποία παρατηρείται ελεγχόμενη εισροή υδάτων, η οποία αντιμετωπίζεται με τη χρήση αντλίας του εν θέματι σκάφους. Επίσης, εντοπίστηκε και θραύση μέρους του πηδαλίου διαστάσεων πέντε εκατοστών (05εκ.) επί είκοσι εκατοστών (20εκ.), ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''OFF THE HOOK'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, απογευματινές ώρες χθες, για τραυματισμό 59χρονου αλλοδαπού, στην περιοχή ''ΑΚΤΙΟΥ'' Αιτωλοακαρνανίας, εντός των εγκαταστάσεων ιδιωτικής μαρίνας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπιστώθηκε ότι ο 59χρονος είχε παραληφθεί από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας για την παροχή των πρώτων βοηθειών, απ΄ όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-62χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ'' Ν.Ν. 62 και

-88χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΣΑ'' Ν.Ν.165.

Σχετικές εικόνες