Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Αίγινα – Τραυματισμός εργαζόμενου σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στην Εύβοια – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους “SCORPIUS” σημαίας Βελγίου, με έναν (01) αλλοδαπό επιβαίνοντα, σε αμμώδη βυθό της θαλάσσιας περιοχής λιμένα Αίγινας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, καθώς και το ιδιωτικό σκάφος «ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΙΙ» Ν.Α. 196, με τη συνδρομή του οποίου αποκολλήθηκε το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος και κατέπλευσε με ιδία μέσα στον λιμένα Αίγινας, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Αίγινας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «SCORPIUS» μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο ή οργανισμό.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες το Α’ Λιμενικό Τμήμα Ωρεών του Λιμεναρχείου Αιδηψού, για τραυματισμό ημεδαπού εργαζόμενου αλιεργάτη σε ιχθυοκαλλιέργεια, πρωινές ώρες την 15-05-2023, στην περιοχή Γιάλτρων ν. Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατά την διάρκεια ελέγχου αλιευτικού σκάφους ιχθυοκαλλιέργειας, γλίστρησε από την κλίμακα του σκάφους και στην προσπάθεια του να κρατηθεί τραυματίστηκε στο δάχτυλο του αριστερού άνω άκρου.

Στη συνέχεια του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Ωρεών.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-35χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V'' Ν. Π. 67,

-83χρονου και 92χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν.Τ. 25,

-53χρονου και 62χρονου, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-68χρονου, από τον λιμένα Πίσω Αετού ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες