Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Ίο - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη μαρίνα Αλίμου Αττικής - Αποβίβαση ασθενών από Κ/Ζ πλοίο στο Ηράκλειο Κρήτης - Διακομιδή ασθενών - Εντοπισμός νεκρών θαλάσσιων χελωνών

Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Ίου, για προσάραξη του Ι/Φ “ΝΑΞΙΑ” Ν.Π. 9299, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου Αγιούπα βορειοανατολικά ν. Ίου, πλησίον της παραλίας "Αγία Θεοδότη".

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ από ξηράς, ενώ παράλληλα μετέβη, στην εν λόγω περιοχή, το Τ/Χ σκάφος “ΡΙΜΠΚΟ” Τ. ΊΟΥ 57, για παροχή συνδρομής.

Οι επιβαίνοντες του σκάφους εξήλθαν στη στεριά, καλά στην υγεία τους, ενώ από το συμβάν προκλήθηκε εισροή υδάτων στο “ΝΑΞΙΑ”.

Με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας τοποθετήθηκε ,προληπτικά, πλωτό φράγμα περιμετρικά του Ι/Φ σκάφους, ενώ κατόπιν βελτίωσης των καιρικών συνθηκών, το εν λόγω σκάφος πρόκειται να ρυμουλκηθεί σε ασφαλή περιοχή.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ίου για παροχή συνδρομής και μεταφορά των επιβαινόντων στην παραλία "Αγία Θεοδότη", ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, για προσάραξη του Ι/Φ “SALTY PEARL” Ν.Π. 12658, με εννέα (09) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή του εξωτερικού μέρους της μαρίνας Αλίμου.

Άμεσα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο εν λόγω σημείο , όπου διαπίστωσαν, ότι οι επιβαίνοντες του σκάφους εξήλθαν με ασφάλεια στον χερσαίο χώρο της μαρίνας, καλά στην υγεία τους.

Με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας τοποθετήθηκε ,αρχικά, πλωτό φράγμα περιμετρικά του Ι/Φ σκάφους, ενώ στη συνέχεια το “SALTY PEARL” ανελκύθηκε και τοποθετήθηκε σε χώρο της εν λόγω μαρίνας.

Από τη Λιμενική Αρχή Φλοίσβου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, από το ναυτικό πρακτορείο του Κ/Ζ πλοίου ''MEIN SCHIFF 5'' σημαίας Μάλτας, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 20 ν.μ. ανατολικά-βορειοανατολικά του λιμένα Ηρακλείου, ότι μια 84χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα του πλοίου και ένας 31χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος, έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα, όπου παρελήφθησαν οι ανωτέρω ασθενείς από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκαν, αρχικά, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ΠΑ.Γ.Ν.Η. και στη συνέχεια στο '"ΑΣΚΛΗΠIΕΙΟ" Κρήτης, για νοσοκομειακή περίθαλψη.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκαν, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν.Τήνου στον λιμένα ν.Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ "ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ" Ν.Π. 10032, 60χρονη και 75χρονη, οι οποίες έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους “ΚΑΡΕΤΤΑ -ΚΑΡΕΤΤΑ” εντοπίστηκε νεκρή, πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή “ΜΑΡΑΘΙΑΣ”.

Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Επίσης, μία θαλάσσια χελώνα του είδους "ΠΡΑΣΙΝΟΧΕΛΩΝΑ - ΜΥΔΑΣ" εντοπίστηκε νεκρή, πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή "ΚΑΤΑΓΕΙΚΑ" Νεάπολης Βοιών.

Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Επίσης, μία θαλάσσια χελώνα του είδους “ΚΑΡΕΤΤΑ -ΚΑΡΕΤΤΑ” εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην περιοχή "ΛΙΜΑΝΑΚΙ" Νεάπολης Βοιών.

Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.