Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Κέρκυρα – Θάνατος λουόμενου στη Λήμνο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Κάρπαθο – Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Κέρκυρας και Λευκίμμης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για την προσάραξη του Ι/Φ σκάφους “ETADEL'' σημαίας Γαλλίας, με οχτώ (08) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Κέρκυρας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το “ΜΙΣΕΛ” Λ.Κ. 8406 με επιβαίνοντα στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ρ/Κ σκάφος ''ΘΥΕΛΛΑ'' Ν.Π. 4422.

Το Ι/Φ σκάφος αποκολλήθηκε με την συνδρομή του Ρ/Κ και δυο (02) ιδιωτών δυτών και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε ασφαλώς στη μαρίνα “ΓΟΥΒΙΩΝ” ν. Κέρκυρας. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, βραδινές ώρες χθες, από την θαλάσσια περιοχή “ΡΗΧΑ ΝΕΡΑ” Λήμνου, 60χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Λήμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μύρινας.

*****

Στη σύλληψη ενός 26χρονου αλλοδαπού προέβησαν, χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Καρπάθου.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον λιμένα “ΠΗΓΑΔΙΩΝ” Καρπάθου, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.N. 64, 84χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.