Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στο Γύθειο - Μικρής έκτασης πυρκαγιά σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος νότια ν. Ύδρας - Τραυματισμός επιβάτη σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στο Γύθειο - Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στη Σάμο - Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Γυθείου, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους “VALLEDORIA” σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου πλησίον της ακτής, το οποίο τελούσε σε απαγόρευση απόπλου και ήταν αγκυροβολημένο στον όρμο Πόρτο Κάγιο Δήμου ανατολικής Μάνης, κενό επιβατών.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπιστώθηκε η προσάραξη του “VALLEDORIA” στον αμμώδη βυθό, σε απόσταση περίπου δέκα (10) μέτρων από την ακτή.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ κατόπιν βελτίωσης των καιρικών συνθηκών πρόκειται να πραγματοποιηθεί αποκόλληση του εν λόγω Ι/Φ σκάφους.

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου που διενεργεί την προανάκριση επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Μικρής έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκε, απογευματινές ώρες την 09-11-2021, στο Ε/Γ-Τ/Ρ “ΠΑΝΟΡΑΜΑ” N. Π. 9618, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Ύδρας.

Κατά δήλωση του πλοιάρχου και σύμφωνα με το ημερολόγιο γέφυρας του πλοίου, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην αποθήκη του πυροσβεστικού υλικού, στην αριστερή πλευρά του πλοίου, η οποία τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο και κατασβέστηκε με ιδία μέσα του πλοίου. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός πληρώματος και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την Λιμενική Αρχή Γυθείου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΠΑΝΟΡΑΜΑ”, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ήρθη η απαγόρευση απόπλου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου, ενώ επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Γυθείου για περιστατικό τραυματισμού αλλοδαπού επιβάτη επί του Ε/Γ-Τ/Ρ "ΠΑΝΟΡΑΜΑ" Ν.Π. 9618.

Κατά δήλωση του πλοιάρχου και σύμφωνα με το ημερολόγιο γέφυρας του πλοίου, ο ανωτέρω επιβάτης τραυματίστηκε ενώ το Ε/Γ-Τ/Ρ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου Μαλέα, έχοντας αποπλεύσει από τον λιμένα Λαυρίου με προορισμό τον λιμένα Νάπολη Ιταλίας.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γυθείου, μετά τον κατάπλου του πλοίου και στη συνέχεια διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Σάμου, για προσάραξη του Θ/Γ σκάφους “PARADISE” σημαίας Τουρκίας σε αμμώδη παραλία στην περιοχή "ΚΑΛΑΜΙ" Βαθέος Σάμου.

Άμεσα, στελέχη του Λιμεναρχείου Σάμου μετέβησαν στην ανωτέρω περιοχή, όπου διαπιστώθηκε η προσάραξη του εν λόγω σκάφους, με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα, καλά στην υγεία του.

Στη συνέχεια, με τη συνδρομή του Α/Κ "ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ" Λ.Σ. 969 πραγματοποιήθηκε αποκόλληση του “PARADISE”, το οποίο με ίδια μέσα κατέπλευσε στον λιμένα Σάμου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη σήμερα, από τον λιμένα "ΚΑΛΑΜΟΥ" ν. Λευκάδας στον λιμένα Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, με το Ε/Γ-Δ/Ρ "ΙΩΑΝΝΑ" Ν.Ε. 110, 67χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.