Προσάραξη Ι/Φ στην Χαλκίδα – Σύλληψη αλλοδαπού στον Πειραιά – Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρού δελφινιού

Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, για την προσάραξη του Ε/Γ-Α/Ψ σκάφους “ΜΥΘΩΔΙΑ'' Ν.Π. 12805, με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Νικολάου “ΜΠΟΥΡΤΖΙΟΥ” νότιου Ευβοϊκού, ενώ ο ιδιοκτήτης του αιτήθηκε συνδρομή για την αποκόλληση του σκάφους.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε το ιστιοφόρο και τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους, καθώς και το Ρ/Κ σκάφος ''ΕΥΡΙΠΟΣ IV'' Ν.X. 494.

Το ''ΜΥΘΩΔΙΑ'' αποκολλήθηκε με ιδία μέσα, ενώ με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. οδηγήθηκε στο λιμένα ν. Χαλκίδας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαίωσης αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί επετράπη η συνέχιση πλόων του.
*****
Στη σύλληψη ενός 36χρονου αλλοδαπού, προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Συγκεκριμένα ο ανωτέρω στην προσπάθεια του να εκδώσει επαγγελματική άδεια αλιείας στο Γραφείο Αλιείας της Λιμενικής Αρχής Πειραιά προσκόμισε διαβατήριο με πλαστή σφραγίδα παράτασης παραμονής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

11χρονου από το λιμένα ν. Αλόννησου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ''Ν.Π. 10001,

48χρονης αλλοδαπής από το λιμένα ν. Άγνωντα Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Ρ-Α/Ψ ''ΜΑΡΙΑΝΗ'' ΤΣ. 119 Α΄,

76χρονου αλλοδαπού από το λιμένα ν. Φολέγανδρου στο λιμένα ν. Θήρας , με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΜΕΛΙΔΩΝΙΑ» Ν Λαυρίου 456,

61χρονου αλλοδαπού από λιμένα ν. Νάξου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV” Ν.N. 64 και

46χρονου αλλοδαπού από λιμένα ν. Αμοργού στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745.
*****
Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό, πρωινές ώρες σήμερα, από το Λιμενικό Σταθμό Μούδρου, στη παραλία “ΒΟΥΡΛΙΔΙΑ”.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.