Προσάραξη σωσίβιας λέμβου Κ/Ζ πλοίου στα Χανιά – Θάνατος άνδρα στη Σαλαμίνα – Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος Δ/Ξ πλοίου στη Σητεία – Τραυματισμοί εργαζομένων σε εγκαταστάσεις ναυπηγείου στη Σύρο

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Χανίων, για προσάραξη σωσίβιας λέμβου κλειστού τύπου, που ανήκει σε Κ/Ζ πλοίο σημαίας Μάλτας, στην είσοδο του ενετικού λιμένα Χανίων.

Στην λέμβο επέβαιναν δεκαεννέα (19) άτομα, τα οποία με τη συνδρομή ιδιωτικών σκαφών, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον ενετικό λιμένα Χανίων, καλά στην υγεία τους.

Το ανωτέρω Κ/Ζ πλοίο είχε καταπλεύσει στο αγκυροβόλιο Χανίων προερχόμενο από λιμένα Ρόδου, με 483 επιβάτες και 363 μέλη πληρώματος.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Κ/Ζ, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ότι 77χρονος ημεδαπός Κυβερνήτης Α/Κ σκάφους, το οποίο διενεργούσε αλιεία κοντά στη νήσο “ΠΛΑΤΕΙΑ” νότια Σαλαμίνας, αισθάνθηκε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του.

Το σκάφος προσέδεσε με ασφάλεια στην περιοχή “ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ” Σαλαμίνας, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία - νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από ναυτικό πράκτορα, η Λιμενική Αρχή Σητείας, ότι 51χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος του Δ/Ξ πλοίου ''MANDALA'' σημαίας Λιβερίας, το οποίο έπλεε σε διεθνή ύδατα ανατολικά ν. Κρήτης, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, λόγω τραυματισμού του άνω άκρου.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το οποίο παρέλαβε τον εν λόγω τραυματία και τον μετέφερε στον λιμένα Σητείας, ενώ στη συνέχεια ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Σητείας.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σητείας.

*****

Ενημερώθηκε την 24/05/23 η Λιμενική Αρχή Σύρου, για τον τραυματισμό στο αριστερό άνω άκρο 29χρονου αλλοδαπού εργαζόμενου σε ιδιωτική επιχείρηση, που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες την 23-05-2023, κατά την διάρκεια εργασίας του εντός εγκαταστάσεων Ναυπηγείου Σύρου επί πλωτής δεξαμενής.

Επίσης, ενημερώθηκε χθες η Λιμενική Αρχή Σύρου, για τον τραυματισμό στο δεξί άνω άκρο 53χρονου αλλοδαπού εργαζόμενου σε ιδιωτική επιχείρηση, που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες την 24-05-2023, κατά την διάρκεια εργασίας του εντός εγκαταστάσεων Ναυπηγείου Σύρου επί πλωτής δεξαμενής.

Οι ανωτέρω διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου για παροχή ιατρικής φροντίδας.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύρου.

Σχετικές εικόνες