Προσάραξη Τ/Ρ σκάφους στην Κύθνο - Ακυβερνησία Φ/Γ πλοίου στην Κύθνο - Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρών θαλάσσιων χελωνών

Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κύθνου, για την ύπαρξη σκάφους σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των όρμων Αγίου Στεφάνου και Αγίου Ιωάννη ν. Κύθνου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι το Τ/Ρ σκάφος ''ΝΑΣ'' Ν.Π. 9155 είχε προσαράξει σε βραχώδη αβαθή βυθό, με τρεις (03) ημεδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Το εν λόγω Τ/Ρ σκάφος αρχικά αποκολλήθηκε με τη συνδρομή των Α/Κ σκαφών ''ΝΙΚΟΣ'' Ν.Π. 5262 και ''ΠΑΝΑΓΙΑ'' Ν.Λ. 375 και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το ''ΝΙΚΟΣ'' και κατέπλευσε με ασφάλεια, στο αλιευτικό καταφύγιο ''ΛΟΥΤΡΩΝ΄΄ ν. Κύθνου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμενικό Σταθμό Κύθνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΝΑΣ'' μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι το Φ/Γ πλοίο ''JAOHAR RIMA'' σημαίας Σιέρα Λεόνε, παρουσίασε μηχανική βλάβη, στη θαλάσσια περιοχή 2,4 ν.μ. ανατολικά ν. Κέας, με δώδεκα (12) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., άμεσα στο σημείο μετέβησαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Α/Κ σκάφος ''ΠΑΝΑΓΙΑ'' Ν. Λαυρίου 375 και το Ρ/Κ ''ΑΙΓΑΙΑΣ'' Ν.Π. 12032.

Το εν λόγω Φ/Γ πλοίο ρυμουλκήθηκε από το ''ΑΙΓΑΙΑΣ'' και κατέπλευσε με ασφάλεια, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο αγκυροβόλιο του Λαυρίου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''JAOHAR RIMA'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Αγκιστρίου προς την μαρίνα Ζέας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 40χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή, απογευματινές ώρες σήμερα, στην παραλία ''ΛΑΓΚΑΔΑ'' Σκάλας Καλλιράχης ν. Θάσου.

Από από τη Λιμενική Αρχή Θάσου ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα-καρέτα, εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην παραλία ''ΣΙΜΟΣ'' Ελαφονήσου.

Από από τη Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.