Πρόσκρουση Ρ/Κ σκάφους σε Α/Κ σκάφη στη Ρόδο - Σύλληψη αλλοδαπών και του αλλοδαπού διακινητή τους στην Πάτρα - Εντοπισμός αγνοούμενου αλιέα στη Σαλαμίνα - Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρών θαλάσσιων χελωνών

Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, από τον κυβερνήτη του Α/Κ ''ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΙΡΗΝΗ'' Ν.ΚΑΛ. 443, το οποίο βρισκόταν πλαγιοδετημένο στον λιμένα Κολώνας Ρόδου με το Α/Κ "Κ.ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ" Ν.ΚΑΛ.158, ότι το Ρ/Κ "ΧΡΗΣΤΟΣ XXV" Ν.Π. 10998, κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσής του, ήρθε σε επαφή με τα εν λόγω Α/Κ σκάφη.

Από το περιστατικό προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα Α/Κ σκάφη, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των Α/Κ σκαφών και του Ρ/Κ πλοίου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν, ενώ μετά την προσκόμιση πιστοποιητικού από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το "ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΧV", επετράπη ο απόπλους του.
*****

Στη σύλληψη έξι (06) αλλοδαπών καθώς και του 56χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, διαπιστώθηκε ότι ο 56χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε εντός του χώρου του φορτίου τους ανωτέρω αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Φ/Γ όχημα καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.
*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, οτι 77χρονος ημεδαπός αλιέας απέπλευσε με το Ε/Ρ σκάφος "ΑΜΑΡΛΕΝ" Λ.Π. 3602 για αλιεία στη θαλάσσια περιοχή "ΞΕΝΟ - ΣΤΕΝΟ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ" και έκτοτε αγνοείτο.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., άμεσα στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από ξηράς.

Ο 77χρονος εντοπίστηκε, έχοντας τις αισθήσεις του, εντός του εν λόγω Ε/Ρ σκάφους, πλησίον της ακτής ἩΛΙΑΚΤΗ-ΘΕΣΗ ΦΑΡΟΣ", ενὠ στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο "ΑΤΤΙΚΟΝ".
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν.Σύμης στον λιμένα ν.Ρόδου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 85χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
*****

Μία θαλάσσια χελώνα, εντοπίστηκε νεκρή από την Λιμενική Αρχή Σαρωνικού, στην περιοχή του μεγάλου Καβουριού πλησίον της ακτής 6. Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
*****

Μία θαλάσσια χελώνα, εντοπίστηκε νεκρή από το Β'Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, στη θαλάσσια περιοχή Λαγονησίου. Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.