Πτώση γυναίκας στη θάλασσα στον Πειραιά - Τραυματισμός ναυτικού στη Σαλαμίνα - Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου - Διακομιδές ασθενών

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Share:    

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, στέλεχος του Α’ Λιμενικού Τμήματος Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία μέτρων τάξης κατά την προετοιμασία του απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΝΑΞΟΣ» Ν.Π. 11014 στην πύλη Ε5-Κόνωνος στο λιμάνι του Πειραιά, ειδοποιήθηκε από τις φωνές πολιτών για την ύπαρξη 71χρονης αλλοδαπής γυναίκας εντός της θάλασσας.

Ειδικότερα, η 71χρονη αποτελούσε μέλος εκδρομικής ομάδας που επρόκειτο να επιβιβαστεί στο εν λόγω πλοίο, η οποία κατευθυνόμενη προς τον καταπέλτη έχασε από τα χέρια της την βαλίτσα που κρατούσε και στην προσπάθεια της να την πιάσει έπεσε στη θάλασσα.

Αμέσως το προαναφερόμενο στέλεχος έπεσε στη θάλασσα, όπου με τη χρήση σωσιβίου και με τη συνδρομή έτερων στελεχών της Λιμενικής Αρχής του Τζελέπη και μελών του πληρώματος του πλοίου, η γυναίκα ανασύρθηκε στη ξηρά έχοντας τις αισθήσεις της.

Στη συνέχεια, πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και του ΟΛΠ της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Η 71χρονη ήταν καλά στην υγεία της και δήλωσε ότι δεν επιθυμεί περαιτέρω ιατρική φροντίδα, ενώ ακολούθως επιβιβάστηκε στο πλοίο με προορισμό την Πάρο.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας από τον Πλοίαρχο Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου σημαίας Κύπρου, ότι ημεδαπός ναυτικός (ειδικότητας καθαριστής) μέλος πληρώματος του εν λόγω πλοίου, το οποίο ελλιμενίζεται εντός ναυπηγείου στη Σαλαμίνα για συντήρηση-επισκευή, τραυματίστηκε στο αριστερό άνω άκρο κατά τη διάρκεια εργασιών για την προετοιμασία λειτουργίας της μηχανής.

Ο ναυτικός διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας ¨ΘΡΙΑΣΙΟ¨, όπου νοσηλεύεται. Προανάκριση διενεργείται από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Γίνεται γνωστό ότι η συρταρωτή γέφυρα πορθμού Ευρίπου, δεν θα λειτουργήσει κατά τις ημερομηνίες Μ. Παρασκευή 03/05/2024, Μ. Σάββατο 04/05/2024 και Κυριακή του Πάσχα 05/05/2024, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της ναυσιπλοΐας.

Επιπρόσθετα, η συρταρωτή γέφυρα πορθμού Ευρίπου, την Τρίτη 07/05/2024 δεν θα λειτουργήσει, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της ναυσιπλοΐας λόγω της μεταφοράς της Πρωτομαγιάς.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-73χρονου από το λιμάνι της Αλοννήσου στο λιμάνι του Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-33χρονης, 32χρονου και 48χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53,

-13μηνών αγοριού, από το λιμάνι των Παξών στο λιμάνι της Κέρκυρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΓΚΟΛΑΡ ΜΥΡΑΝΘΗ» Ν.Π. 8032.

Σχετικές εικόνες