Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα και ανάσυρση σορού επιβαίνοντα στην Ιτέα - Πρόσκρουση Φ/Γ πλοίου στο Ρέθυμνο - Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Μυτιλήνη - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ιτέας για πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος με έναν (01) επιβαίνοντα στη θάλασσα, εντός της προβλήτας Ιτέας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και ιδιώτης δύτης, όπου ανέσυρε τον 51χρονο ημεδαπό οδηγό του οχήματος, χωρίς τις αισθήσεις του και στη συνέχεια διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Ιτέας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας, ενώ το εν λόγω Ι.Χ.Ε. όχημα ανελκύθηκε από ιδιωτικό γερανό και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Προσέκρουσε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, το Φ/Γ πλοίο ''T MOON'' σημαίας Παναμά, στη βραχονησίδα ''ΑΥΓΟ'' νότια ν. Κυθήρων, λόγω βλάβης του πηδαλίου του πλοίου, με δώδεκα (12) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.

Το εν λόγω πλοίο που είχε αποπλεύσει έμφορτο από την Κροατία για το λιμένα Ρεθύμνου, κατέπλευσε ασφαλώς και με ιδία μέσα στο αγκυροβόλιο του λιμένα Ρεθύμνου, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Έπειτα από έλεγχο από κλιμάκιο ΤΚΕΠ της οικείας Λιμενικής Αρχής και ιδιώτη δύτη, διαπιστώθηκε ζημιά της πλώρης μέχρι τον μπουλμέ του κεντρικού αμπαριού, καθώς και ρήγμα στα ύφαλα περίπου τέσσερα μέτρα (04μ.) μήκος στον εγκάρσιο άξονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''T MOON'' μέχρι επιθεώρησης του και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παραμένει σε ετοιμότητα δίπλα στο εν λόγω πλοίο για παροχή τυχόν συνδρομής.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, συνελήφθη ένας 20χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, βραδινές ώρες χθες, επί της οδού Π. Κουντουριώτη στη Μυτιλήνη, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-27χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στη μαρίνα Ζέας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-βρέφους 22 μηνών, από τον λιμένα ν. Κέας στο λιμένα Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-74χρονου και 73χρονου, από τον λιμένα ν. Μήλου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Τ/Ρ-Ε/Γ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν. 53.