Πτώση οχήματος στη θάλασσα στη Σαλαμίνα – Αλιευτικοί έλεγχοι στη Θάσο και την Χαλκίδα –Διακομιδές ασθενών

ΟΛΟΘΟΥΡΙΟ
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας για την ύπαρξη Ι.Χ.Ε. οχήματος εντός της θάλασσας στην παραλιακή οδό ακτή Θεμιστοκλέους στην περιοχή “Αμπελάκια” ν. Σαλαμίνας.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, όπου διαπίστωσαν ότι το εν λόγω όχημα εκτράπηκε της πορείας του και κατέληξε στη θάλασσα, σε βάθος νερού περί τα 20 εκατοστά. Η 33χρονη ημεδαπή οδηγός, 38χρονος ημεδαπός συνοδηγός, καθώς και το ανήλικο τέκνο τους, απεγκλωβίστηκαν αυτοδύναμα από το όχημα, καλά στην υγεία τους, ενώ δεν επιθυμούσαν την μεταφορά τους σε νοσοκομείο, για προληπτικές εξετάσεις.

Το όχημα ανασύρθηκε από την θάλασσα με τη χρήση γερανοφόρου οχήματος, με μέριμνα του ιδιοκτήτη.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ από το συμβάν προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στο όχημα και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Πεντακόσια είκοσι δύο κιλά (522kg) αλιεύματα του είδους "ολοθούριο", υπολειπόμενων διαστάσεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καβάλας, ενώ συνελήφθησαν τέσσερις (04) ημεδαποί και ένας (01) αλλοδαπός.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, στην περιοχή "Παπαλιμάνι" ν. Θάσου, εντοπίστηκαν τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 50, 27, 31 και 31 ετών, καθώς και ένας 35χρονος αλλοδαπός, να φέρουν καταδυτικές στολές/συσκευές, να έχουν αλιεύσει με ερασιτεχνικό σκάφος μεταφοράς αυτοδυτών και να μεταφέρουν παράνομα επί του σκάφους, δύο χιλιάδες εξακόσια δέκα (2.610) άτομα, άνω του μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων αλιευμάτων ατόμων HOLOTHURIA SPP, σε απαγορευμένη περίοδο.

Από το Κεντρικό Α΄ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν ο καταδυτικός εξοπλισμός, καθώς και τα εν λόγω αλιεύματα, τα οποία ποντίστηκαν στη θάλασσα.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας στη θαλάσσια περιοχή Ν. Ευβοϊκού κόλπου Γλύφας Χαλκίδας, περιοχή υγειονομικά μη επιτρεπόμενη για διενέργεια οστρακαλιείας, εντοπίστηκε ένας 39χρονος ημεδαπός.

Συγκεκριμένα, ο 39χρονος είχε αλιεύσει διενεργώντας υποβρύχια αλιεία, δεκαεννέα κιλά και οκτακόσια γραμμάρια (19,8kg) όστρακα του είδους “ΣΤΡΕΙΔΟΧΤΕΝΑ”, απαγορευμένου στην ερασιτεχνική αλιεία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων, η οποία επαναποντίστηκε στη θάλασσα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-74χρονου, από τον λιμένα ν. Καλύμνου στον λιμένα Μαστιχαρίου ν. Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. και

-73χρονης, από τον λιμένα Αγνώντα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Θ/Τ “ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ” Ν.Σ. 166.

Σχετικές εικόνες