Πυρκαγιά σε λέμβο στην Κέρκυρα – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Επακούμβηση πλοίων στη Θεσσαλονίκη –Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρών θαλάσσιων χελωνών και δελφινιού

Share:    


Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στην Ε/Π λέμβο «ΜΑΡΙΑ» Λ.Κ. 8132, η οποίο βρισκόταν πλαγιοδετημένη στη μαρίνα Μπενιτσών Κέρκυρας .

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι κατά την πλήρωση δεξαμενής καυσίμου στην ανωτέρω λέμβο από τον 55χρονο , δημιουργήθηκε ανάφλεξη του καυσίμου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε άμεσα από προσωπικό της μαρίνας, ενώ ο 55χρονος μεταφέρθηκε σε ιδιώτη ιατρό, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει ελαφρά εγκαύματα και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αναχώρησε.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας.
*****
Στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδο του στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης ότι κατά τη διαδικασία απόπλου του Δ/Ξ πλοίου «PROVIDENCE» Ν.Π. 11928 από το ΝΤΟΚ 11 του λιμένα Θεσσαλονίκης επακούμβησε ελαφρά στο πλαγιοδετημένο στο ΝΤΟΚ 12 Ρ/Κ πλοίο «ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΧΙΙ» Ν.Π. 11718 με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στη δεξιά πλευρά του ρυμουλκού.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, εισροή υδάτων και θαλάσσια ρύπανση και από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΧΙΙ» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ στο «PROVIDENCE» θα διενεργηθεί αυτοψία κατά τον κατάπλου του στον λιμένα Αλεξανδρούπολης .
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-81χρονος, από τον λιμένα ν. Αίγινας προς την μαρίνα Ζέας Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-75χρονη, από τον λιμένα ν. Νάξου προς τον Λιμένα Μυκόνου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
*****
Μία χελώνα, του είδους καρέττα - καρέττα εντοπίστηκε νεκρή, πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ''ΤΙΓΚΑΚΙ'' ν. Κω.

Από τη Λιμενική Αρχή Κω ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.
*****
Μία χελώνα, του είδους καρέττα - καρέττα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην περιοχή ''ΛΟΥΤΡΟ'' Λιβανάτες Λοκρών Φθιώτιδας

Από τη Λιμενική Αρχή Σκάλας Αταλάντης ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.
*****
Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό, απογευματινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ''ΣΚΙΔΙΑ'' ανατολικά ν. Θάσου.

Από τη Λιμενική Αρχή Θάσου ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.