Σύγκρουση Ε/Γ-Ο/Γ-Α/Ν πλοίου με Ι/Φ -Α/Ψ σκάφος στην Ερέτρια – Εισροή υδάτων σε σκάφος στην Πάρο – Θάνατοι ημεδαπών στο Καρλόβασι και το Λαύριο

DSC_0097
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ερέτριας από τον πλοίαρχο του Ε/Γ -Ο/Γ-Α/Ν πλοίου «ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΧΙΙΙ» Ν.Π. 12414 , ότι κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα Ωρωπού για λιμένα Ερέτριας συγκρούστηκε με το Ι/Φ -Α/Ψ σκάφος «SKEA» σημαίας Γερμανίας.

Από την σύγκρουση βυθίστηκε το Ι/Φ σκάφος και ο 67χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης του και μοναδικός επιβαίνοντας, περισυνελλέχθηκε έχοντας τις αισθήσεις του, από μέλη πληρώματος του «ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΧΙΙΙ».

Το Ε/Γ -Ο/Γ-Α/Ν πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Ερέτριας αποβιβάζοντας οχήματα και επιβάτες, ενώ ο 67χρονος εξετάστηκε προληπτικά από ιδιώτη γιατρό και στη συνέχεια διεκομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα το ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.Ν. Χαλκίδας για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο, συνοδεία στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από τη σύγκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Ερέτριας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του Ε/Γ -Ο/Γ-Α/Ν πλοίου «ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΧΙΙΙ», ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα και έκτακτης επιθεώρησης από το Τοπικό Κλιμάκιο επιθεώρησης Πλοίων Χαλκίδας επετράπη η συνέχιση πλόων και η επανένταξη του πλοίου στα δρομολόγια .
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάρου, για εισροή υδάτων στο σκάφος «ΣΚΥΡΟΣ» Ν.Κύμης 17, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στον λιμένα Πίσω Λιβαδίου Πάρου, χωρίς επιβαίνοντες.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ την την συνδρομή του ιδιωτικού σκάφους «ΣΤΕΛΛΑ» Λ. Ε. 3107 και ιδιώτη δύτη, έγινε απάντληση των υδάτων και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στον προβλήτα Πίσω Λιβαδίου.

Από το Λιμεναρχείο Πάρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΣΚΥΡΟΣ» μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο οργανισμό, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, 80χρονος άνδρας, από την θαλάσσια περιοχή λιμένα Καρλοβασίου.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Καρλοβασίου. όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από τη Λιμενική Αρχή Καρλοβασίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, 80χρονος άνδρας, από την θαλάσσια περιοχή Αγίου Νικολάου Λαυρεωτικής Αττικής.

ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Λαυρίου. όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Σχετικές εικόνες