Σύγκρουση σκαφών στη Σάμη Κεφαλληνίας - Τραυματισμός ναυτικού στη Μυτιλήνη - Ελαφριά πρόσκρουση σκαφών στο Φλοίσβο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδή ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σάμης Κεφαλληνίας, πρωινές ώρες χθες, από τον 63χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη και μοναδικό επιβαίνοντα του Ε/Π-Α/Κ σκάφους ''ΕΜΙΛΥ'' Λ. Σάμης 449, για περιστατικό βύθισης του εν λόγω σκάφους.

Συγκεκριμένα, το ''ΕΜΙΛΥ'' βυθίστηκε κατόπιν εμβολισμού του από το διερχόμενο Θ/Γ σκάφος ''PAS-OP'' σημαίας Ιταλίας, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΑΚΙΑ ΣΚΑΛΑ'', πλησίον του λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας.

Ο 63χρονος πριν τη σύγκρουση έπεσε στη θάλασσα, απ΄ όπου περισυνελέγη από το ανωτέρω Θ/Γ σκάφος και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον οικείο Λιμένα, ενώ αρνήθηκε τη μεταφορά του σε μονάδα υγείας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''PAS-OP'' μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος οργανισμό, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Σάμης του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο αλλοδαπός κυβερνήτης του Θ/Γ σκάφους, για παράβαση του άρθρου 225 του Ν.Δ. 187/73.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, για τραυματισμό 23χρονου ημεδαπού μέλους πληρώματος (ειδικότητας επίκουρος) του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ'' Ν.Π. 11520.

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος έχασε την ισορροπία του σε κυλιόμενη πρυμναία κλίμακα του εν λόγω πλοίου, με αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό του.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης ''ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ'', όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φλοίσβου, από τον κυβερνήτη του σκάφους ''STELLA II'' σημαίας Παναμά, ότι κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης του στη μαρίνα Φλοίσβου, προσέκρουσε στο ελλιμενισμένο Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος ''BILLA Ν.Π. 12556, προκαλώντας του εκδορές.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω σκαφών μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη ενός 41χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 41χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Αίγινας στη μαρίνα Ζέας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 4χρονος και 2,5χρονος, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.