Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Θαλάσσια ρύπανση και αντιμετώπισή της στην Ελευσίνα και στη Θεσσαλονίκη – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών καθώς και του 43χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής  στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 43χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου, ανάμεσα στο φορτίο το οποίο ήταν ρούχα με κρεμάστρες, τους τρεις (03) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την      προανάκριση,κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.

Επίσης, στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών καθώς και του 58χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της κινητής μονάδας ανίχνευσης ακτίνων Χ (X-RAY VAN) με τη συνδρομή στελεχών του Γραφείου Ασφάλειας  της οικείας Λιμενικής Αρχής  εντός  του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 58χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου, ανάμεσα στο φορτίο το οποίο άδεια πλαστικά τελάρα, τους τέσσερις (04) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την      προανάκριση,κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.
*****
Εντοπίστηκε, απογευματινές ώρες χθες, κατά τη διάρκεια ελέγχου στελεχών της Λιμενικής Αρχής Ελευσίνας η ύπαρξη θαλάσσιας ρύπανσης στην  περιοχή Βλύχα Ελευσίνας αποτελούμενη από διάσπαρτες κηλίδες ελαφρών ιριδίζοντων αυτοδυαλυόμενων πετρελαιοειδών σχηματισμών συνολικής έκτασης περίπου πενήντα (50) τετραγωνικών μέτρων.
Άμεσα στην ανωτέρω περιοχή έσπευσε  περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου κατόπιν ελέγχου  εντοπίστηκε θαλάσσια ρύπανση, προερχόμενη από ήδη ημιβυθισμένο Φ/Γ πλοίο, εντός και εκτός ποντισμένου φράγματος που βρίσκεται τοποθετημένο περιμετρικά του πλοίου.
Ενημερώθηκε ο υπεύθυνος μεσεγγυούχος καθώς και ο Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας Α.Ε. αναφορικά με την ανάληψη ενεργειών για την καταπολέμηση εν λόγω ρύπανσης, ενώ στο εν λόγω σημείο  επιχειρούσε πλωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.. Στην εν λόγω περιοχή πραγματοποιήθηκαν  εργασίες απορρύπανσης από εξειδικευμένο συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.
*****
Θαλάσσια ρύπανση,  έκτασης περίπου διακοσίων (200) τετραγωνικών μέτρων σε διάσπαρτες κηλίδες , εντοπίστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, κατά μήκος του κρηπιδώματος 27 του λιμένα Θεσσαλονίκης. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκαν οι Πλοίαρχοι των πλοίων που βρίσκονταν πλαγιοδετημένα στην περιοχή καθώς και ο ΟΛΘ Α.Ε., ενώ από σκάφος ιδιωτικής εταιρείας συμβαλλόμενης με τον ΟΛΘ Α.Ε., πραγματοποιήθηκαν εργασίες απορρύπανσης με χρήση φράγματος και απορροφητικών υλικών, με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Επιπλέον, ελήφθησαν δείγματα από την περιοχή της ρύπανσης καθώς και από πλοία προκειμένου να αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες χθες, στην περιοχή Βούλας Αττικής.
Από από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.