Συλλήψεις αλλοδαπών στην Κάλυμνο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών

ΛΙΜΑΝΙ
Share:    

Στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες την 17-04-2022, στελέχη του Λιμεναρχείου Καλύμνου για παράβαση των άρθρων 216, 217 και 220 Π.Κ., του Ν.2960/2001 “Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας" και του άρθρου 83 του Ν.3386/2005.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, στον κεντρικό λιμένα Καλύμνου, κατά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου προερχόμενου από λιμένα Πειραιά, βρέθηκαν στην κατοχή του ανωτέρω αλλοδαπού φωτοαντίγραφα ταξιδιωτικών εγγράφων και άδειας διαμονής αμφιβόλου γνησιότητας.

Επιπροσθέτως, κατά τον εν λόγω έλεγχο, βρέθηκαν τέσσερα (04) πακέτα τσιγάρων, τα οποία περιείχαν συνολικά εξήντα έξι (66) τεμάχια και δεν έφεραν ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα.

Επίσης, στη σύλληψη ενός 32χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες την 17-04-22, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην περιοχή “ΠΟΘΙΑ” Καλύμνου, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε φωτοτυπία βεβαίωσης νόμιμης διαμονής αμφιβόλου γνησιότητας.

Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Καλύμνου.
*****
Στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού, προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας - Επιτελικού της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας, πριν τον απόπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκε σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω ταξιδιωτικό έγγραφο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

- 92χρονης, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. ,

- 33χρονης, από τον λιμένα ν. Κύθνου στον λιμένα Λαυρίου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ» Ν. Ν. 62 και

- δύο 84χρονων, από τον λιμένα “ΑΓΝΩΝΤΑ” ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες