Σύλληψη αλλοδαπού για άσκηση ενδοοικογενειακής βίας στη Σάμο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και στην Κω – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

ΠΑΤΡΑ
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Σάμου, αναφορικά με περιστατικό ξυλοδαρμού 56χρονης αλλοδαπής από 30χρονο ομοεθνή της, στη χερσαία ζώνη του Λιμένα Σάμου.

Άμεσα στελέχη του Λιμεναρχείου Σάμου μετέβησαν στο σημείο, όπου εντόπισαν τον 30χρονο να ασκεί σωματική βία στην 56χρονη, η οποία στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ήταν η μητέρα του.

Ο 30χρονος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία (Ν.3500/2006) καθώς και για πρόκληση σωματικής βλάβης (άρθρο 308 Π.Κ.), ενώ η 56χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, από όπου εξήλθε αυθημερόν.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενήργησαν τα στελέχη του οικείου Λιμεναρχείου, στον επιβατικό σταθμό του Νότιου Λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το Μπάρι Ιταλίας, κατελήφθη ο ανωτέρω να αποπειράται να εξέλθει από την χώρα, χωρίς να διαθέτει νόμιμο ταξιδιωτικό έγγραφο που να του επιτρέπει τη νόμιμη παραμονή του σε χώρο Schengen. Ακόμη, κατά την πληκτρολόγηση των στοιχείων του σε Υπηρεσιακό Η/Υ, εμφανίστηκε διωκτικό μέτρο το οποίο αφορά παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

*****

Στη σύλληψη ενός 32χρονου αλλοδαπού προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κω.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου προερχόμενο από τον Πειραιά, στον επιβατικό λιμένα Κω, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω αλλοδαπός κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα, αμφιβόλου γνησιότητας.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, απογευματινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή λουτρικής εγκατάστασης “ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ”, Δήμου Πειραιά.

Από την Λιμενική Αρχή Ζέας ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες