Σύλληψη αλλοδαπού για διευκόλυνση παράνομης εισόδου μεταναστών υπηκόων τρίτων χωρών και ενός έτερου αλλοδαπού για κατοχή πλαστού εγγράφου στη Σάμο - Διάσωση αλλοδαπού και σύλληψη του στην Κω - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Θάνατος επιβάτη κρουαζιερόπλ

Share:    

Ένας 29χρονος αλλοδαπός συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, από τη Λιμενική Αρχή Σάμου, για διευκόλυνση παράνομης εισόδου μεταναστών υπηκόων τρίτων χωρών, κατά παράβαση του άρθρου 29 παρ. 5. του Ν. 4251/14.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Σάμου για την είσοδο ταχύπλοου σκάφους (Α.Λ.Σ.), από έναντι Τουρκικές ακτές, εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων στην παραλία “ΜΟΥΡΤΙΑΣ”, ανατολικά ν. Σάμου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Σάμου, όπου εντόπισαν επί της χερσαίας ζώνης λιμένα τον ανωτέρω 29χρονο να κινείται με όχημα και να επιβαίνουν εντός αυτού επτά (07) αλλοδαποί, οι οποίοι ήταν βρεγμένοι και στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ είχαν προηγουμένως αποβιβασθεί με το ανωτέρω ταχύπλοο σκάφος, από τις έναντι Τουρκικές ακτές. ΄Ένας 44χρονος εκ των αλλοδαπών που επέβαιναν στο όχημα, συνελήφθη για κατοχή πλαστού εγγράφου κατά παράβαση του άρθρου 29 παρ.7 του Ν. 4251/14.

Από τη Λιμενική Αρχή Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε ένα όχημα, μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας, καθώς και ένα πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 2'' Ν.Π. 10764, για την ύπαρξη ατόμου στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Ψερίμου και βόρεια ν. Κω.

Στην ανωτέρω περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε και περισυνέλεξε το εν λόγω άτομο, ενώ στη συνέχεια αποβιβάστηκε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Κω και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κω για παροχή ιατρικής περίθαλψης, από όπου και εξήλθε.

Κατόπιν διενέργειας έρευνας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δεν εντοπίστηκε έτερο άτομο στη θάλασσα.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κω, διαπιστώθηκε ότι ο διασωθέντας αλλοδαπός, ηλικίας 28 ετών, στερούταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο ανωτέρω αλλοδαπός κατά παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/05.

*****

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, 27χρονος αλλοδαπός, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου ασφάλειας και επιτελικού της Λιμενικής Αρχής Πατρών πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, ο 27χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο ανήκει σε έτερο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω έγγραφο.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, από τον ναυτικό πράκτορα του πλοίου, το Λιμεναρχείο Μυκόνου, για το θάνατο 69χρονου αλλοδαπού επιβάτη Κ/Ζ πλοίου, εντός της καμπίνας του.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ" Ν.Π. 10032, ένας 67χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.