Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Θεσσαλονίκη – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Θεσσαλονίκη – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα – Διακομιδή ασθενούς

1
Share:    

Στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων (Ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας»).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε ο 27χρονος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, να έχει στην κατοχή του ένα σακίδιο πλάτης και μια σακούλα απορριμάτων, τα οποία διαπιστώθηκε ότι περιείχαν συνολικά εκατόν είκοσι (120) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών, χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Επιπλέον, σε παρακείμενο χώρο, εντοπίστηκαν χαρτοκιβώτια, τα οποία, κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι περιείχαν συνολικά χίλια τριακόσια τριάντα τέσσερα (1.334) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών, επίσης χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr
*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για τροχαίο ατύχημα εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Θεσσαλονίκης, όταν ηλεκτρικό ποδήλατο με οδηγό ημεδαπό και συνεπιβάτη ένα ανήλικο αγόρι, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη επί του οδοστρώματος.

Αποτέλεσμα της πτώσης, ήταν ο τραυματισμός του οδηγού και του αγοριού, οι οποίοι διεκομίσθησαν με ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ” και στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ”, αντίστοιχα.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****

Στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών ηλικίας 42, 30, 30 κι 21 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω να αποπειρώνται να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα, χωρίς να διαθέτουν τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα που να επιτρέπουν τη νόμιμη παραμονή τους σε έδαφος SCHENGEN. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ'' Ν.Ν. 62, 90χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες