Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Ηγουμενίτσα – Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στην Τήλο

ΚΑΠΝΙΚΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Share:    

Στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 155 του Ν. 2960/01.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε φορτηγό όχημα με επικαθήμενο, με οδηγό τον ανωτέρω, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα εντός του Φ/Γ, καθώς και στα ατομικά του σακίδια, οκτακόσια δεκαπέντε (815) πακέτα τσιγάρων, στερούμενα ειδικής ελληνικής ταινίας φόρου κατανάλωσης, με σκοπό να τα μεταφέρει στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το όχημα και η ποσότητα καπνικών προϊόντων.

Διαθέσιμο οπτικοακουστικό υλικό μπορείτε να δείτε εδώ

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κω από τον Κυβερνήτη του Ι/Φ “ΒLUE DREAM” Ν.Π. 12835 για σύγκρουση του εν λόγω σκάφους με έτερο Ι/Φ σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων, η οποία έλαβε χώρα την 25/04/23 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Τήλου και ν. Σύμης.

Το “ΒLUE DREAM”, με έξι αλλοδαπούς επιβαίνοντες, κατέπλευσε στη μαρίνα ν. Κω φέροντας υλικές ζημιές, ενώ το έτερο σκάφος απομακρύνθηκε με κατεύθυνση τις έναντι τουρκικές ακτές.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΒLUE DREAM” μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχετικές εικόνες