Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά στην Αιδηψό - Συλλήψεις αλλοδαπών στη Πάτρα - Ακυβερνησία ΙΦ σκάφους στην Σάμο

Αιδηψός ναρκωτικά
Share:    

Στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Αιδηψού, για παράβαση του ν. 4139/2013 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών''.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο περιπολίας που πραγματοποιήθηκε από τα παραπάνω στελέχη εντός του λιμένα Αιδηψού καθώς και εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, κατελήφθη ο 37χρονος να κατέχει ναρκωτική ουσία κοκαΐνης, ποσότητας τριάντα τεσσάρων γραμμαρίων και πέντε δεκάτων του γραμμαρίου (34,5gr) σε μορφή βράχου.

Από το Λιμεναρχείο Αιδηψού που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ναρκωτική ουσία, η οποία θα αποσταλεί στη Χημική Υπηρεσία Βόλου, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 31 και 38 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, κατελήφθησαν οι ανωτέρω να αποπειρώνται να εξέλθουν παράνομα από την χώρα, έχοντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ τα ανωτέρω έγγραφα, κατασχέθηκαν.
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πυθαγορείου, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ “ΘΕΤΙΣ” Ν.Π. 3643, λόγω μηχανικής βλάβης, με έναν ημεδαπό επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή Καραβόπετρας νοτιοδυτικά ν. Σάμου.

Στο σημείο έσπευσε το Α/Κ “ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΟΦΙΑ” Σ. Σάμου 298, προς παροχή συνδρομής και στη συνέχεια το “ΘΕΤΙΣ” ρυμουλκήθηκε στην μαρίνα Πυθαγορείου, με τον επιβαίνοντα καλά στην υγεία του.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου του Λιμεναρχείου Σάμου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****

Σχετικές εικόνες