Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στους λιμένες Σχοινούσας, Κάσου και Αγ. Ευστρατίου – Διακομιδές ασθενών

DSC_9601.1
Share:    

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα .

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νάξου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΝΑΞΟΣ” Ν.Π. 11014 ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στον λιμένα Σχοινούσας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του.

Επί του πλοίου ανέμεναν 5 επιβάτες και 1 ΙΧ με προορισμό τον λιμένα Σχοινούσας, ενώ δεν επρόκειτο να επιβιβασθούν επιβάτες.

Επίσης, ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κάσου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του στον οικείο λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για Σητεία- Ηράκλειο - Ανάφη-Θήρα-Μήλο-Πειραιά.

Στον λιμένα Κάσου δεν ανέμεναν άτομα προς επιβίβαση, ενώ επρόκειτο να αποβιβαστούν 6 επιβάτες, 1 ΙΧ και 4 Φ/Γ οχήματα.

Τέλος, ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αγίου Ευστρατίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΣΟΥΠΕΡΣΤΑΡ'' Ν. Π. 9939, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του στον οικείο λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για λιμένα Λαυρίου .

Στον λιμένα Αγίου Ευστρατίου ανέμεναν τέσσερα (04) άτομα προς επιβίβαση, ενώ επρόκειτο να αποβιβαστούν 15 επιβάτες και 2 Ι.Χ..

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-69χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας προς τον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-31χρονης και 34χρονης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας προς τον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικές εικόνες