Σύλληψη αλλοδαπού στο Ηράκλειο Κρήτης - Αποβίβαση ασθενούς στην Καλαμάτα - Διακομιδή ασθενούς

Σύλληψη αλλοδαπού στο Ηράκλειο Κρήτης - Αποβίβαση ασθενούς στην Καλαμάτα - Διακομιδή ασθενούς
Share:    

Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για παράβαση του άρθρου 29 παρ.7 του Ν.4251/14 “κατοχή πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου” σε συνδυασμό με το άρθρο 217 του Π.Κ. “πλαστογραφία πιστοποιητικών”, του άρθρου 83 του Ν.3386/05 “παράνομη είσοδος στη χώρα” και του άρθρου 394 του Π.Κ. “αποδοχή προϊόντων εγκλήματος”.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη κατά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Ηρακλείου, προερχόμενου από λιμένα Πειραιά, βρέθηκαν στην κατοχή του ανωτέρω αλλοδαπού τα κάτωθι:

-ένα διαβατήριο, το οποίο σε έλεγχο στο Εθνικό Σύστημα Πληροφοριών (SCHENGEN) διαπιστώθηκε ότι έχει καταχωρηθεί ως κλαπέν με διαφορετικά στοιχεία κατόχου,

-τέσσερις (04) πλαστές κάρτες αιτούντα άσυλο και

-τρία (03) αποκόμματα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ευρήματα.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 62χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος του Δ/Ξ πλοίου ''NORDIC PASSAT'' σημαίας Νήσων Μάρσαλ, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 90 ν.μ. νοτιοδυτικά του λιμένα Καλαμάτας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το εν λόγω Φ/Γ πλοίο κατέπλευσε στο αγκυροβόλιο Καλαμάτας, όπου ο ασθενής μετεπιβιβάστηκε στην Ε/Γ-λάντζα "ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ" Ν.Κ.301. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον λιμένα Καλαμάτας, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από την μαρίνα Γουβιών ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 22χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες