Σύλληψη αλλοδαπού στο Ηράκλειο Κρήτης

Share:    

Στη σύλληψη ενός 49χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας/Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για παράβαση του άρθρου 83 Ν.3386/05 “ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ”, των άρθρων 29 παρ.7 του Ν.4251/14 “ΚΑΤΟΧΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ” σε συνδυασμό με το άρθρο 217 του Π.Κ. “ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ”, άρθρο 394 Π.Κ. “ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ” και το άρθρο 285 του Π.Κ. “ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΔΟΣΗ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ”.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, κατά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Ηρακλείου, προερχόμενο από λιμένα Πειραιά, βρέθηκαν στην κατοχή του ανωτέρω αλλοδαπού τα κάτωθι:

-ένα (01) δελτίο ταυτότητας, το οποίο σε έλεγχο στο SIS II διαπιστώθηκε ότι έχει καταχωρηθεί ως κλαπέν κενό έγγραφο,

-ένα (01) πλαστό πιστοποιητικό PCR τεστ για COVID 19, αρνητικού αποτελέσματος με στοιχεία που αναφέρονται στο ανωτέρω δελτίο ταυτότητας και

-ένα (01) πλαστό πιστοποιητικό RAPID τεστ για COVID 19, αρνητικού αποτελέσματος με στοιχεία που αναφέρονται στο ανωτέρω δελτίο ταυτότητας,

-μία (01) εκτύπωση κάρτας επιβίβασης και

-ένα (01) έντυπο ΕU DIGITAL PASSENGER LOCATOR FORM.

-ένα (01) πλαστό δελτίο ταυτότητας και

-ένα (01) απόκομμα ακτοπλοϊκού εισιτηρίου.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.