Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Βύθιση πλωτού γερανού στον Πλαταμώνα - Συλλήψεις ημεδαπών για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης στη Μυτιλήνη και στη Χίο

Share:    

Στη σύλληψη μίας 70χρονης αλλοδαπής και ενός 38χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκε η 70χρονη να αποπειράται να εξέλθει παράνομα από τη χώρα, χωρίς να διαθέτει τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα που να επιτρέπουν τη νόμιμη παραμονή της σε έδαφος SCHENGEN, με τη συνέργεια του 38χρονου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.
*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Δ' Λιμενικό Τμήμα Πλαταμώνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης για βύθιση του πλωτού γερανού "ΣΟΡΟΚΟΣ" Ν.Π. 185, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του λιμένα Πλαταμώνα.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν το ανωτέρω περιστατικό, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ ενημερώθηκε η ιδιοκτήτρια εταιρεία του "ΣΟΡΟΚΟΣ" για την υποχρέωση ανέλκυσής του.
*****
Στη σύλληψη ενός 54χρονου ημεδαπού οδηγού Ε.Ι.Χ. οχήματος προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Τροχαίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, επί της οδού Π. Κουντουριώτη Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης της οικείας Λιμενικής Αρχής για τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές, ο ανωτέρω, έπειτα από τη διενέργεια αλκοολομέτρησης, βρέθηκε να οδηγεί το Ε.Ι.Χ. όχημα υπό την επήρεια μέθης, με ένδειξη 1,04 mg/ltr εκπνεόμενου αέρα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
*****

Στη σύλληψη ενός 53χρονου ημεδαπού οδηγού Φ/Γ οχήματος προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χίου, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Χίου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν διενέργειας αλκοολομέτρησης, ο ανωτέρω βρέθηκε να οδηγεί το εν λόγω Φ/Γ όχημα ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.