Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ στην Κεραμωτή - Πτώση οχήματος στη θάλασσα στην Κάλυμνο - Θάνατος λουόμενης στα Ψαρά - Τροχαίο ατύχημα στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών προέβησαν απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πατρών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής στον επιβατικό σταθμό νοτίου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, οι πέντε αλλοδαποί κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από την χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Στη σύλληψη ενός 39χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του λιμένα εσωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στον λιμένα ν. Κέρκυρας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Β' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας από το πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ΄΄ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ΄΄ Ν.Π. 12524, για βλάβη δεξιάς κύριας μηχανής, ενώ το πλοίο είχε καταπλεύσει στον λιμένα Κεραμωτής προερχόμενο από τον λιμένα ν. Θάσου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου για πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στον λιμένα ν. Καλύμνου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι η 50χρονη ημεδαπή μοναδική επιβαίνουσα του οχήματος είχε εξέλθει με ίδιες δυνάμεις, ενώ διεκομίσθη με όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου “ΒΟΥΒΑΛΕΙΟ”.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το ανωτέρω όχημα ανελκύστηκε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”, ν. Ψαρά 71χρονη.

Στην ανωτέρω παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον ιατρό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Π.Π.Ι. όπου και κατέληξε.

Από το Λιμενικό Σταθμό Ψαρών που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, επί της οδού “ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ” Ηγουμενίτσας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 33χρονο, συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 23χρονο.

Από το τροχαίο, τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός του δίκυκλου οχήματος, ενώ διεκομίσθη με όχημα του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, για παροχή πρώτων βοηθειών και μετέπειτα στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατρών για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-03χρονου, από τον λιμένα ν. Σαμοθράκης στον λιμένα ν. Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-40χρονου, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.Ν. 64.