Σύλληψη ημεδαπού για κατασκοπεία στην Σάμο καθώς και για διευκόλυνση παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Θάνατος ημεδαπών στην Πάτρα και στη Λάρυμνα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στον Πειραιά – Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ένας 43χρονος ημεδαπός συνελήφθη πρωινές ώρες χθες από τη Λιμενική Αρχή Σάμου, για κατασκοπεία και διευκόλυνση παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών. Συγκεκριμένα ο 43χρονος εντοπίστηκε από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να βιντεοσκοπεί – φωτογραφίζει στην περιοχή ''Ζεστό'' Κοντακαίικων ν. Σάμου, περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά τη διάρκεια επιχείρησής τους στην θαλάσσια περιοχή Κουρούντερε, μετά από εντοπισμό έντεκα μεταναστών στην ακτή της περιοχής Κουρούντερε ν. Σάμου.

Από τη Λιμενική Αρχή Σάμου που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα καθώς και μία συσκευή γεωγραφικού στίγματος.
*****
Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών, ηλικίας 29, 46, 33 και 42 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στον επιβατικό σταθμό του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος και 42χρονος κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό. Παράλληλα, στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. όχημα όπου διαπίστωσαν ότι ο 29χρονος οδηγός και ο 46χρονος συνοδηγός του, διευκόλυναν από κοινού την παράνομη έξοδο των ανωτέρω, δίνοντάς τους πλαστές άδειες διαμονής στην αλλοδαπή και επιπλέον ότι λειτουργούσαν ως προπομποί τους προκειμένου να αποφύγουν αστυνομικούς ελέγχους. Ακόμη, διαπιστώθηκε από τα παραπάνω στελέχη ότι ο 46χρονος κατείχε στα προσωπικά του αντικείμενα δεκατρία γραμμάρια και σαράντα εκατοστά (13,40gr) ακατέργαστη ινδική κάνναβη καθώς και ότι όλοι είχαν απαγόρευση εισόδου σε έδαφος Shengen.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα, τα ταξιδιωτικά έγγραφα και οι ναρκωτική ουσία.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, 81χρονος, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας “ΒΛΥΧΑΔΑ” Μαλεσίνας. Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας.
*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, 71χρονος, από τη θαλάσσια περιοχή του Μονοδενδρίου Πατρών . Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΑΘΗΝΑ” Ν.Π. 9864, ότι προ του απόπλου του από τον λιμένα Πειραιά για λιμένες Αίγινας και Αγκιστρίου παρουσίασε δυσλειτουργία στην αριστερή κύρια μηχανή. Στο ανωτέρω πλοίο είχαν επιβιβαστεί 116 επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με τα λοιπά δρομολόγια, ενώ από την Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΑΘΗΝΑ”, μέχρι τη διαπίστωση αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-74χρονης, από τον λιμένα ν. Αίγινας στη μαρίνα Ζέας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

-59χρονου, από τον λιμένα Πρίνου ν. Θάσου στον λιμένα Καβάλας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-93χρονου, από τον λιμένα ν. Κιμώλου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-83χρονης, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001,

-70χρονης αλλοδαπής, από το λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' ΝΠ 10032 και

-48χρονου, από τον λιμένα ν. Μήλου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν. 53.,

-31χρονος από το λιμένα Κουκουναριών ν.Σκιάθου στο λιμένα Βόλου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ'' Ν.Σ. 148.