Σύλληψη ημεδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στο Ηράκλειο

.01
Share:    

Στη σύλληψη ενός 68χρονου προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) - Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων (Ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας»).

Ειδικότερα, εντοπίστηκε ο ανωτέρω 68χρονος στην πόλη του Ηρακλείου, να μεταφέρει ύποπτο δέμα, το οποίο μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, διαπιστώθηκε ότι εντός του υπήρχαν δύο χαρτόκουτες περιέχουσες συνολικά εξακόσια (600) πακέτα τσιγάρων και διακόσιες (200) συσκευασίες καπνού των πενήντα γραμμαρίων έκαστη, όλα χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, τα οποία παραδόθηκαν στο Τελωνείο Ηρακλείου, όπου σύμφωνα με λογιστικά του στοιχεία οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί ανέρχονται στο ποσό των τεσσάρων χιλιάδων εννιακοσίων ενενήντα τριών ευρώ και εξήντα επτά λεπτών (4.993,67 €).

Σχετικές εικόνες