Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής της Σάμου προέβησαν στη σύλληψη ενός 47χρονου ημεδαπού, για παράβαση του Ν. 4139/13 ¨περί εξαρτησιογόνων ουσιών¨. Ειδικότερα, σε έλεγχο του 47χρονου κατά την αποβίβασή του από ένα επιβατηγό-οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίο στο λιμάνι Μαλαγαρίου της Σάμου, εντοπίστηκε να κατέχει ένα πλαστικό φιαλίδιο που περιείχε μεθαδόνη, μικτού βάρους εκατόν δέκα γραμμαρίων (110 γρ.). Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας.
*****
Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Αγίου Ευστρατίου για την αδυναμία προσέγγισης του επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου «ΣΟΥΠΕΡΣΤΑΡ» Ν.Π. 9939 στο λιμάνι του Αγίου Ευστρατίου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Το πλοίο εκτελούσε το εγκεκριμένο δρομολόγιο Λαύριο - Άγιος Ευστράτιος – Μύρινα - Καβάλα και συνέχισε για το λιμάνι της Μύρινας. Στο πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση 4 επιβάτες και 3 Ι.Χ.Ε. οχήματα, ενώ προς επιβίβαση ανέμεναν 2 επιβάτες.
*****
Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Φυλακίου της Γαύδου εντόπισαν στην παραλία «ΚΟΡΦΟΥ» της Γαύδου, εβδομήντα εννέα (79) αλλοδαπούς (όλοι άνδρες). Οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν αρχικά στο λιμάνι Καραβέ της Γαύδου και στη συνέχεια σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, ενώ η ξύλινη λέμβος μεταφοράς των αλλοδαπών κατασχέθηκε.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-71χρονου, από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και
-82χρονης, από το λιμάνι του Αγνώντα Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με το Τ/Ρ-Α/Ψ «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» Τ. ΣΚΙΑΘΟΥ 190 Α’.