
Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, προέβησαν στη σύλληψη ενός 60χρονου ημεδαπού, για παράβαση του Ν. 4139/2013 ¨Περί εξαρτησιογόνων ουσιών¨. Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, διενεργήθηκε νόμιμος έλεγχος στην οικία του 60χρονου καθώς και σε προαύλιο χώρο αυτής, όπου βρέθηκαν τρία (03) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 1,30μ. έως 2,10μ. καθώς και μία συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 16,4 γραμμαρίων. Από τη Λιμενική Αρχή της Χαλκίδας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.
*****
Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές των Αγίων Θεοδώρων και των Ίσθμιων για έναν 80χρονο κολυμβητή σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή Κινέττας Αττικής. Αμέσως, ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), το ιδιωτικό σκάφος ¨ΙΝΤΟ¨ Σ.Κ. 1054 καθώς και Περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από την ξηρά. Ο 80χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του και περισυνελέγη από τα δύο σκάφη και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας ¨ΘΡΙΑΣΙΟ¨, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Αγίων Θεοδώρων του Λιμεναρχείου Κορίνθου.
*****
Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές του Λαυρίου, της Κύθνου και της Κέας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής για ακυβερνησία ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ), λόγω θραύσης του ιστίου με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπήκοοι Αυστρίας και Λιθουανίας αντίστοιχα), το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κέας. Αμέσως, ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) και το ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος ¨SEA SOS I¨ Τ.Λ. 323. Το Ι/Φ εντοπίστηκε, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους και στη συνέχεια κατέπλευσε με τη συνδρομή του Τ/Χ σκάφους και συνοδεία του ΠΛΣ στη μαρίνα Λαυρίου. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, από τον κυβερνήτη ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Πολωνίας, το οποίο βρισκόταν 20 ν.μ. βορειοδυτικά της Χαλκίδας, ότι η σύζυγος του λιποθύμησε και κατά την πτώση της χτύπησε στο κεφάλι της και χρειάζεται ιατρική περίθαλψη. Για την περιοχή απέπλευσε το ταχύπλοο σκάφος ¨ΑΒΑΝΤΕΣ¨ Τ.Χ. 1434, με επιβαίνοντα στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε και συνόδευσε το Ι/Φ σκάφος στην προβλήτα Αγίου Νικολάου του λιμένα Χαλκίδας. Η ασθενής (υπήκοος Ιταλίας) μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για τις πρώτες βοήθειες και περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-8χρονης, από το λιμάνι της Σαμοθράκης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-35χρονου, από το λιμάνι της Ανάφης στο λιμάνι της Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV¨ Ν.Ν. 64 και
-78χρονης, από το λιμάνι της Σκύρου στο λιμάνι της Κύμης, με το Τ/Χ ¨ΟΛΓΟΥΕΙΣ ΣΑΜΕΡ¨ Ν.Π. 7126.