Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στην Αλεξανδρούπολη – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στους Παξούς – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Ρέθυμνο – Συλλήψεις οδηγών στην Τήνο

Share:    

Στη σύλληψη ενός 23χρονου ημεδαπού προέβησαν τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης μεσημβρινές ώρες σήμερα, στον επιβατηγό λιμένα Αλεξανδρούπολης, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχων για που πραγματοποίησαν τα στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ-9 ''ΔΙΑΣ'', κατελήφθη ο ανωτέρω να κατέχει σε τσάντα που έφερε, τα παρακάτω:

  • μία νάιλιον συσκευασία η οποία περιείχε ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους 10,2gr,
  • ένα γυάλινο βάζο το οποίο περιείχε ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους 99,6gr και,
  • μία νάιλον συσκευασία η οποία περιείχε ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 2,6gr.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών οι οποίες θα αποσταλούν στην Χημική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Παξών, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία του ιστιοφόρου σκάφους ''CUMARA'', Ελληνικής σημαίας, με τρεις επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή 1,9ν.μ. ανατολικά του λιμένα Παξών.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το αλιευτικό σκάφος ''ΨΑΡΟΓΑΤΟΣ'' Λ.Π. 839, όπου εντόπισαν το ιστιοφόρο με τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους.

Το ''CUMARA'' ρυμουλκήθηκε από αλιευτικό σκάφος και με την συνοδεία του περιπολικού σκάφους κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Παξών. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, για τραυματισμό 20χρονης πεζής, όταν ΙΧΕ όχημα με 23χρονο οδηγό, κινούμενος προς τον εμπορικό λιμένα Ρεθύμνου την παρέσυρε, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Η 20χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις.

Από την Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου που διενεργεί προανάκριση, συνελήφθη ο 23χρονος οδηγός.

*****
Για οδήγηση στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης, συνελήφθησαν δύο οδηγοί Ε.Ι.Χ. οχήματος, ηλικίας 20 και 30 ετών μεσημβρινές ώρες σήμερα, στον εξωτερικό λιμένα Τήνου από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Προανακρίσεις διενεργούνται από το Λιμεναρχείο Τήνου.