Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στην Καβάλα – Μηχανική βλάβη ερασιτεχνικού σκάφους στη Θεσσαλονίκη – Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στη Λέρο – Μηχανική βλάβη σκάφους στο Μεσολόγγι – Απαγόρευση απόπλου σκάφους στην Καλαμάτα – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

K.jpg
Share:    

Στη σύλληψη 30χρονου ημεδαπού προέβησαν στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας για παράβαση του νόμου 4139/13 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις”.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε την 12-08-2021 εντός του επιβατικού λιμένα Καβάλας, τα ανωτέρω στελέχη σε συνεργασία με την ομάδα και τον αστυνομικό σκύλο Κ9 “ΜΠΟΜΠΕΡ” του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, εντόπισαν τον 30χρονο να έχει στην κατοχή του, μέσα στον ταξιδιωτικό του σάκο, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης είκοσι οκτώ γραμμαρίων και επτά δεκάτων του γραμμαρίου (28,7γρ).

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η εν λόγω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.
*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι το ερασιτεχνικό σκάφος “ΕΥΑ” Λ.Θ.19480, παρουσίασε μηχανική βλάβη, με δύο (02) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή “ΧΑΛΑΣΤΡΑ” Θεσσαλονίκης.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το παραπλέον σκάφος “ΓΕΩΡΓΙΑ” Σ.Θ. 3751. Το “ΕΥΑ” ρυμουλκήθηκε από το παραπλέον σκάφος με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα Καλαμαριάς, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Λέρου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι το Ι/Φ σκάφος “ALEXODON” σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, παρουσίασε μηχανική βλάβη, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ν. Λέρου.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ι/Δ-Α/Ψ σκάφος “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” Τ.Λ. 199.

Το “ALEXODON” εντοπίστηκε με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον εγκαταστάσεων ιδιωτικής μαρίνας Λακκίου ν. Λέρου, ενώ στην συνέχεια προσέδεσε με ασφάλεια στην εν λόγω μαρίνα, με τη συνδρομή βοηθητικού σκάφους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από εξουσιοδοτημένο οργανισμό, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου, ότι το μηχανοκίνητο σκάφος “SPIROS IV” σημαίας Ολλανδίας, παρουσίασε μηχανική βλάβη, με τέσσερις (04) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. δυτικά της ν. Οξείας νότιων Εχινάδων νήσων. Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το σκάφος “ΡΩΞΑΝΗ” Σ.Μ. 324.

Το “SPIROS IV” ρυμουλκήθηκε από το “ΡΩΞΑΝΗ” σε εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας στην περιοχή των εκβολών του Αχελώου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, για μηχανική βλάβη του σκάφους ''AMETISTA'' σημαίας Ιταλίας στη θαλάσσια περιοχή Καλαμάτας, το οποίο στη συνέχεια κατέπλευσε στον λιμένα Καλαμάτας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας του από εξουσιοδοτημένο οργανισμό. *****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα, εντοπίστηκε νεκρή από το Λιμεναρχείο Ύδρας, στην παραλία ν. Δοκού.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες